033SKATE viert 100-jarig bestaan AIJV

De Amersfoortse schaats- en skatevereniging AIJV bestaat dit jaar 100 jaar. En dat was niet te missen voor de deelnemers van 033 SKATE! De editie van vrijdagavond 21 juni 2019 was een extra feestelijke met muzikale begeleiding van internationale top DJ Jose, koek en zopie op de skeelerbaan en een bijzonder fotomoment.

Als DJ Jose de pick-up truck bestijgt op de Hof komen er diverse smartphones tevoorschijn. De AIJV is jarig en trakteert met een DJ van formaat. Halverwege de tocht van 16 kilometer worden de deelnemers verwelkomd op een versierde skeelerbaan. Daar gaan even alle remmen los: mooi asfalt, geen ander verkeer, een paar heerlijke extra meters.

In de lucht hangt een drone die opnames maakt. Met de bijna 100 deelnemers, aangevuld met aanwezigen van de AIJV, wordt het getal 100 gevormd en van bovenaf gefotografeerd. Een mooi cadeau als aandenken aan het 100-jarig bestaan.

Deelname longpatiënte Yvette Moerdijk aan 033 SKATE
Op een goede dag heeft de 33-jarige Yvette Moerdijk een longfunctie van ongeveer de helft van mensen zonder longproblemen. Daarmee valt ze in de categorie ernstige astma. Toch weerhoudt het haar niet van een actief leven. Op 21 juni deed ze met haar handbike mee aan een tocht van 16 kilometer met 033 SKATE.

Elk jaar komt de stoet met skaters, steppers en longboarders langs mijn huis. Dat ziet er altijd super gezellig uit’, vertelde Yvette de organisatie van 033 SKATE. Dit jaar trok ze de stoute schoenen aan en benaderde ze de organisatie of ze mee mocht doen met haar handbike. ‘Ik ben net klaar met een revalidatie en ik zocht een doel om voor te trainen. Ik zag dat 033 SKATE dit jaar ook nog eens geld inzamelt voor het Longfonds. Dat leek me een mooie link om het dit jaar te proberen.’

Van kinds af aan heeft Yvette al te kampen met astma. Ze was tafeltennisser op topniveau – 17e op de wereldranglijst – maar op een gegeven moment werden de aanvallen en longontstekingen vaker en heftiger en belandde ze in het ziekenhuis. Ook in de week voorafgaand aan 033SKATE had ze nog een aanval, maar ze kreeg van haar fysiotherapeut een ‘go’ om mee te doen. Hoe het was? ‘Ik heb genoten! Super bedankt dat ik mee mocht doen en natuurlijk dat jullie dit jaar geld ophalen voor het Longfonds. Ze maken onderzoeken naar medicatie mogelijk die mijn leven en dat van vele anderen mogelijk kunnen verbeteren.’ De 5e editie van 033SKATE op vrijdagavond 28 juni staat in het teken van het Longfonds.

Deelname longpatiënte Yvette Moerdijk aan 033 SKATE

Bookmark the permalink.

Comments are closed.