AIJV Sproei-ijsbaan open zondag?

IJsmeesters AIJV Voorbereidingen sproei-ijsbaan

IJsmeesters Foto 2019©Hein Visser

 

 

Update 20-01-2019 De ijsmeesters zijn nog volop aan het sproeien. Hier en daar zijn er nog wat slechte plekken en is het ijs niet dik genoeg. De verwachting is dat we waarschijnlijk vandaag nog niet open kunnen. Om ca. 8:45u volgt de volgende update.

 

Vannacht gaan de ijsmeesters buffelen om een prachtige ijslaag voor elkaar te krijgen. De verwachting dat dit lukt is zeer positief! De hele nacht zullen zij de baan laag voor laag sproeien. Morgenochtend geven zij hopelijk het sein ‘it giet oan’. Of dat ook daadwerkelijk kan laten wij via de website en Facebook weten.

Mogelijk gaan wij om 8:00 of 9:00 uur open. Tot hoe laat is nog flink gissen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de weersomstandigheden. Zodra de temperatuur boven nul komt en de zon flink gaat schijnen zal de sproei-ijsbaan namelijk weer smelten. De verwachting is dat er tot 10, 11 of uiterlijk 12 uur geschaatst kan worden. Als de baan sluit maken wij dit ook kenbaar op de site en Facebook.

Als de baan opengaat kunnen donateurs hun donateurskaart aan de kassa bij de ijsbaan ophalen. Donateurs en hun huisgenoten kunnen tijdens een vorstperiode schaatsen op de natuurijsbaan aan de Rubensstraat tegen een zeer voordelig tarief.

Vanochtend hebben de ijsmeesters generale repetitie gehad en alles in gereedheid gebracht. RTV Utrecht was hierbij aanwezig en heeft Kees van Burgsteden, ijsmeester en schaatstrainer, op wel heel unieke schaatsen vastgelegd.

Ook het ‘Snelste nieuws van Amersfoort e.o.‘ was er als de kippen bij en heeft de vele voorbereidingen door de vrijwilligers op foto en film vastgelegd.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.