De ijsbaan is gesloten

IJsbaan gesloten De ijsbaan is gesloten vandaag, vrijdag 25 januari 2019.

Gisteren zijn er de hele dag voorbereidingen getroffen om in de nacht van donderdag op vrijdag te kunnen gaan sproeien. De tractor, giertank en veegmachines werden opgepoetst, de koek en zopie aangevuld, de ijsmeesters werden ingeroosterd en alle andere benodigde vrijwilligers werden opgetrommeld.

Helaas werden de weersverwachtingen steeds slechter. Er moest een keuze worden gemaakt, wel of niet de hele nacht in touw? Met amper -2 zouden we weinig kans hebben op een mooie vloer. In de avond werd daarom alles afgeblazen. Er is vannacht niet gesproeid door de ijsmeesters. De ijsbaan is vandaag niet open.

Een deceptie, de adrenaline zakte als een plumpudding in elkaar. Omdat komend weekeinde en de rest van de week het weer uitermate ongunstige is, is de kans op ijs verkeken. Er zijn natuurlijk ergere dingen te verzinnen maar voor de mensen van onze ijsvereniging hield de wereld heel even op te bestaan.

Dat duurde gelukkig niet lang, de nuchterheid heeft de overhand en zo werden er direct plannen gesmeed voor de volgende vorstperiode. De winter duurt nog 54 dagen waarin we zeker nog mooie temperaturen onder nul voorzien. Het ‘it giet oan’ gaan we daarom vast nog een keer roepen!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.