“IJsbloemen plukken’ gaat de ijsbaan open?

Vandaag 24-01-2019 is de ijsbaan de hele dag gesloten.

Het is zoals een verliefd persoon die bloemblaadjes plukt; de ijsbaan gaat open, de ijsbaan gaat niet open, de ijsbaan gaat toch open, de ijsbaan gaat toch niet open… Net zolang totdat de knoop wordt doorgehakt. En daarna begint het weer van voor af aan.

De ijsmeesters zijn niet de enige die ‘ijsbloemen plukken’, heel Amersfoort en omgeving leeft met de AIJV mee. Van ’s ochtends tot diep in de nacht komt de vraag: “Gaat de ijsbaan open?” Vrijwilligers die niet eens staan ingeroosterd komen zelfs midden in de nacht een kijkje nemen of er al een mooie ijslaag ligt. En de media kan nauwelijks besluiten op welk tijdstip ze het beste kunnen komen voor de mooiste (ijs)plaat.

Het is fotograaf, Cees Wouda, in de vroege ochtend uren goed gelukt. Het nachtelijke sproeien door de ijsmeesters Co en Jitze, heeft hij prachtig weten vast te leggen.

Vanavond laat en/of komende nacht, wagen de ijsmeesters een nieuwe poging om een super mooie ijsvloer te maken. Houd daarom de website en Facebook in de gaten.

Dat wordt weer ‘ijsbloemen plukken’….

Bookmark the permalink.

Comments are closed.