/* CSS Document */

Inline skaten intro

De Amersfoortse IJsvereniging (AIJV)  is ook actief op het gebied van de inline-skatesport en heeft de inline skaters uit onze regio veel te bieden!

De AIJV organiseert het hele jaar door trainingen, voor zowel volwassenen als kinderen. Deze trainingen zijn voor wedstrijdrijders als ook voor recreatieve inline-skaters. Van april tot en met september worden de trainingen buiten gegeven. In de periode van oktober tot en met maart is er ook de mogelijkheid om een zaaltraining te volgen.

Jeugd inline-skate training en wedstrijden

Van april tot september worden er door AIJV inline-skate trainingen gegeven. Deze trainingen zijn vooral bestemd voor jeugdschaatsers, pupillen en wedstrijd inline-skaters. Bij de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek, skatevaardigheid en conditie.

Naast de trainingen bieden we ook de mogelijk om in de regio aan wedstrijden mee te doen. Tijdens de trainingen krijg je hier meer informatie over.

© Olaf Lemaire

Voor niet leden is het mogelijk om twee proeflessen mee te doen om te kijken of je het leuk vindt. Na deze 2 gratis lessen kan men kiezen om lid te worden of per les €10.- te betalen.

Wil je nu al meer informatie over de inline-skate trainingen en wedstrijden dan kun je contact opnemen met  de technische commissie.  Ook kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over AIJV inline-skate trainingen en wedstrijden door ons te volgen op twitter (twitter.com/InlineSkateAIJV).

Voor jeugd- en wedstrijdrijders wordt er op maandagavond getraind in de periode van april tot en met september, met uitzondering van vakanties en feestdagen. Op het parkeerterrein aan de Middelhoefseweg (naast het gebouw van Superfun) worden de trainingen gegeven. Meer informatie.

Recreatief inline-skate training

© Olaf Lemaire

Inline skaters vanaf 16 jaar die wekelijks recreatief willen trainen, kunnen elke dinsdagavond in het clubgebouw terecht. Vanaf 19.00 uur is de deur open, zodat we om 19.30 uur kunnen vertrekken voor een training of een toertocht. Tijdens het skaten is het verplicht om een (fiets)helm te dragen. Verder adviseren we dringend om ook pols-, knie- en elleboogbescherming te dragen. Wanneer je in de winter meerijdt, adviseren we ook om voldoende verlichting te dragen. In 2017 loopt het seizoen van 4 april tot en met 30 september 2017.

Omdat er diverse niveaus zijn, zijn de trainingen zijn onderverdeeld in 5 groepen, zoals hieronder beschreven wordt.

Groep 1 – beginners

In deze groep wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het inline-skaten. Denk hierbij aan een stabiele basishouding, lange stand, een bocht rijden, kunnen vallen en uitwijken. Daarna wordt er een tocht van enkele kilometers gereden.

Deze basistraining duurt 5 weken en wordt gegeven op de skatebaan. Daarna men door kan stromen naar de volgende groep. Instroomdata voor de beginners cursus zijn 4 april, 23 mei en 22 augustus 2017.

Groep 2 – techniek

© Olaf Lemaire

© Olaf Lemaire

In deze groep oefent men diverse behendigheden op o.a. de skatebaan, parkeerplaatsen en viaducten. Denk hierbij aan technieken als remmen,klimmen, afdalen, scherpe bochten maken, overstappen en omgaan het hindernissen. Hierna volgt een toertocht van ongeveer 10-15 km met een kruissnelheid van +/- 18 km per uur.

Groep 3

Wanneer men in deze groep meerijdt, dan worden er geen oefeningen meer gedaan en kan je zelfstandig zonder begeleiding rijden. Men rijdt een toertocht van ongeveer 20 kilometer, waarbij de kruissnelheid ongeveer 18-20 km per uur is. Op verzoek kunnen nog wel aanwijzingen en adviezen gegeven worden om de inline-skate techniek te verbeteren.

Groep 4
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Zij rijden een toertocht van ca. 30+ km. met een kruissnelheid van 20-22 km per uur.

Groep 5
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Deze groep rijdt een tocht van ongeveer 40 km. De kruis snelheid is 22-24 km per uur.

Voorwaarden voor deelname

© Olaf Lemaire

Nieuwe deelnemers krijgen 2 lessen gratis, zodat ze het inline skaten kunnen uitproberen en kennis kunnen maken met onze vereniging. Vanaf de derde les kost een training €10,-, maar men kan ook kiezen om lid  te worden van de AIJV (zie hiervoor de aanmeldpagina). Lidmaatschap kost €78,30. Voor meer tarieven, kik hier (of kijk bij ‘vereniging’ in de linkerkolom). Mocht u nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail. Bij vragen voor jeugdskaten maal dan naar jeugdskaten@aijv.nl
Verder gelden tijdens het rijden van de tochten de volgende skate regels.

  • Gezelligheid staat voorop!
  • Het dragen van een helm is verplicht;
  • Pols-, knie- en elleboog bescherming wordt dringend aanbevolen;
  • Tijdens het skaten worden de verkeersregels opgevolgd;
  • Samen uit, samen thuis;
  • Tijdens het skaten worden zowel de officiële verkeersregels als de instructies van de trainer/begeleider opgevolgd;

De deelname aan de inline skate trainingen/tochten is op eigen risico. Mocht het op de dinsdagavond regenen, dan zal er uiterlijk om 18.00u een bericht op de website en facebook staan dat de tochten niet doorgaan.

Meer

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

Maar we doen nog meer. Zo worden er ook dit seizoen weer een aantal 033 SKATES gereden. De 033 SKATE is een samenwerking van Sporters United en de AIJV. Onder de naam 033 SKATE willen we het inline-skate event van de regio worden! Iedereen is welkom om lekker over het asfalt van Leusden en Amersfoort te komen skaten. We rijden onder begeleiding van de politie en verkeersregelaars, het overige verkeer wordt dus voor je stilgezet! De tocht is een kleine 20 km, en de gemiddelde snelheid is ongeveer 16-17 km per uur. De 033 SKATE wordt op vrijdagavond verreden, de start is om 20.00 uur vanaf de Hof in Amersfoort.

Tijdens de tocht wordt er geld ingezameld voor het Dierenbeschermingscentrum Amersoort. In dit centrum kunnen jaarlijks zo’n 3.000 dieren opgevangen worden. Kijk voor meer informatie op de  website:  www.033skate.nl.

De 033 SKATES worden in 2017 gehouden op 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni en 7 juli.

Toerskaten

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

De meeste inline-skaters rijden meestal zelf een rondje in de buurt. Er worden echter ook veel toertochten georganiseerd, waarvan een aantal in onze regio. Voor deze tochten zijn routes uitgezet die jezelf of in groepjes kan rijden (vrije tochten). Voorbeelden van deze tochten in de omgeving zijn bijvoorbeeld ’t Klavertje Vier in Hoevelaken en de Tour de Force in Barneveld

Kijk voor  meer informatie over toertochten www.schaatsen.nl. Op deze site staat een kalender met alle toertochten in Nederland.

Comments are closed.