It giet net oan

Luchtfoto besneeuwde ijsbaan aan de Rubensstraat | Foto © Martijn de Vries

Vandaag hebben de ijsmeesters weer gemeten. De dunste plekken zijn 1 tot 2 centimeter dik. De sneeuw is ontzettend prachtig maar voor het ijs echt funest. De donkere plekken in de sneeuw op de ijsbaan zijn windgaten. Ondanks de beschutting van het naastgelegen Park Randenbroek, heeft de wind vrij spel op de baan.

De ijsmeesters hebben er een hard hoofd in gekregen. Het wordt ‘m niet deze keer. Het moet wel héél hard gaan vriezen, windstil en bewolkt zijn met grote dikke wolken zónder sneeuw zodat de zon er niet doorheen kan komen, willen we een hele kleine kans maken op een wonder.

Maar, één meevaller, onze ijsbreker zwanen zijn in ieder geval weg!

Voor mensen die elders natuurijs gaan opzoeken, het nieuws vermeld al over meerdere mensen die door het ijs zijn gezakt. Door de harde wind deze week varieert de ijsdikte, zelfs al op een en dezelfde ijsplaat. Op veel plaatsen is het nog niet dik genoeg. Bovendien heb je nu door de sneeuw geen goed zicht op het ijs. Ga je toch, bereid je dan goed voor. Ga in ieder geval nooit alleen, zet je schaatshelm op en neem altijd een reddingstouw en ijspriemen mee!

Behoefte aan meer tips en precies weten wat je moet doen als je door het ijs zakt? Lees en bekijk dan de reportage van Johan Boef voor EenVandaag.

Zwanenkoppel Meneer en Mevrouw IJsbrekers | Foto © Fleur van den Berg

Bookmark the permalink.

Comments are closed.