/* CSS Document */

Jeugdschaatsen en jeugdskaten

Schaatsen

De Amersfoortse IJsvereniging biedt voor de jeugd van 6 tot en met 11 jaar het jeugdschaatsen aan. De kinderen leren op een leuke manier schaatsen. De trainingen zijn zaterdagmiddag van 17:30 tot 18:30 uur op de VechtseBanen in Utrecht. Er wordt lesgegeven in zes groepen die ingedeeld zijn naar niveau en leeftijd. Elke groep heeft een vaste trainer en hulptrainer/ouder.

Twee weken voordat de ijsbaan in Utrecht open is gaan we alvast ‘droogtrainen’ op ons terrein aan de Rubenstraat. Op woensdag 23 september 2015 en woensdag 30 september 2015 van 18:15 tot 19:15 uur zijn er trainingen. Op zaterdag 3 oktober gaat de schaatsbaan open en beginnen de schaatslessen.

Op zaterdag 28 november 2015 komt de Sint langs op de ijsbaan in Utrecht en zijn er allerlei spelletjes op het ijs.

In januari wordt er op de ijsbaan in Utrecht de Jeugdelfstedentocht gereden. De kunstijsbaan wordt dan omgetoverd tot de Friese provincie met alle beroemde plaatsjes, bruggetjes en andere herkenningspunten van de tocht der tochten. Dit evenement trekt elk jaar duizenden kinderen.

Het schaatsseizoen wordt op het ijs afgesloten met het diploma schaatsen. De kinderen leggen hierbij meerdere snelheidsproeven af voor het schaatsdiploma.

Als afsluiting van het seizoen organiseren we voor al onze Jeugdschaatsers, hulptrainers en trainers een leuk uitje. Aan het eind van deze dag worden de schaatsdiploma’s uitgereikt.

Jaarplanning planning jeugdschaatsen 2015-2016
Het is voor jeugdschaatsers ook mogelijk om mee te doen aan officiële wedstrijden. Er gelden een aantal voorwaarden. Meer lezen. Denk bij het schaatsen aan de muts en handschoenen.

Op een aantal zaterdagmiddagen van 16:30-17:30 uur is er schaatsen voor kinderen met een beperking flyer G-schaatsen 2015.

Skaten

Naast het schaatsen in de winter zijn er ook jeugdtrainingen (6-12 jaar) van april tot de zomervakantie en daarna tot en met september. De trainingen zijn op de eigen baan bij het clubhuis aan de Rubensstraat.

De trainingen zijn op donderdag van 18:00 tot 19:00 uur (6 tot 9 jaar) en van 19:00 tot 20:00 uur (10 tot 12 jaar). Op vrijdag zijn de trainingen van 18:30 tot 19:30 uur (6 tot 12 jaar).

Het plezier van de kinderen staat bij deze training voorop. Er is een belangrijke regel bij skaten: Helm, pols-,knie- en elleboog-beschermers zijn verplicht.

Het is mogelijk om een keer mee te doen en te kijken of het iets voor je is, daarna hopen wij dat je lid wilt worden. Van harte welkom bij de training van AIJV.

Informatie

Voor meer informatie over het jeugdschaatsen of jeugdskaten kun je contact opnemen met

Frits van Arkel. Je kunt je hier aanmelden voor het jeugdschaatsen en jeugdskaten. Kom jij ook?

 

Comments are closed.