/* CSS Document */

Jeugdschaatsen en jeugdskaten

Schaatsen

De Amersfoortse IJsvereniging biedt voor de jeugd van 6 (peildatum 31 maart) tot en met 11 jaar Jeugdschaatsen aan. Hier leren de kids op een leuke en speelse manier de beginselen van het schaatsen. De trainingen zijn zaterdagmiddag van 17:30 tot 18:30 op de Vechtse Banen in Utrecht. Er wordt lesgegeven in zes groepen die ingedeeld zijn naar niveau en leeftijd. Elke groep heeft een vaste trainer en hulptrainer/ouder.

    • Vier weken voordat de ijsbaan in Utrecht zijn deuren weer opent gaan we alvast ‘droogtrainen’ op ons ijsbaanterrein aan de Rubenstraat.
    • Op de laatste zaterdag voor 5 december komt de Sint langs op de ijsbaan in Utrecht en doen we allerlei spelletjes op het ijs.
    • In januari wordt er op de ijsbaan in Utrecht de Jeugdelfstedentocht gereden. De kunstijsbaan wordt dan omgetoverd tot de Friese provincie met alle beroemde plaatsjes, bruggetjes en andere herkenningspunten van de tocht der tochten. Dit evenement trekt elk jaar duizenden kinderen.
    • Het schaatsseizoen wordt op het ijs afgesloten met het diploma schaatsen. De kinderen leggen hierbij meerdere snelheidsproeven af voor het schaatsdiploma.

  • Als afsluiting van het seizoen organiseren we voor al onze Jeugdschaatsers, hulptrainers en trainers een leuk uitje. Dit was al eens een bezoek aan de dierentuin, of een busreis naar Thialf in Heerenveen. Aan het eind van deze dag worden de schaatsdiploma’s uitgereikt.

Jaarplanning weekplanning.jeugdschaatsen-2014-2015 v1
Het is voor jeugdschaatsers ook mogelijk om mee te doen aan officiele wedstrijden. Hiervoor moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Meer lezen.

Skaten

Naast het schaatsen in de winter wordt er door de jeugdschaatsers (6-12 jaar) ook geskate vanaf april tot de zomervakantie en daarna tot en met september. De trainingen zijn op de eigen baan bij het clubhuis aan de Rubensstraat.

De trainingen zien er als volgt uit:

Do 18:00 -19:00 uur 6-9 jaar

Do 19:00 – 20:00 uur 10-12 jaar

Vr 18:30 -19:30 6-12 jaar

Het plezier van de kinderen staat bij deze training voorop.
Wel is er een belangrijke regel: Helm, pols-,knie- en elleboog-beschermers zijn verplicht!!

Het is mogelijk om een keer mee te trainen om te kijken of het iets voor je is maar daarna is het de bedoeling dat je lid word.

Informatie

Voor meer informatie over het jeugdschaatsen of jeugdskaten kun je contact opnemen met Boudewijn van Langerak.
Je kunt je hier aanmelden voor het jeugdschaatsen en jeugdskaten. Het kan zijn dat er niet direct plaats is, dan wordt je op de wachtlijst geplaatst.

 

Comments are closed.