/* CSS Document */

Materiaal

Wedstrijdpak;
Op dit moment verkoopt Mijnten Schaats- en skeelersport in Achterveld de kleding van de AIJV. Via de website; http://www.mijnten.nl/product-categorie/clubkleding-aijv zie je welke materialen beschikbaar zijn. Op het moment van het schrijven van dit document stonden de wedstrijd skeelerpakjes er nog niet op. Deze zijn inmiddels wel in de winkel verkrijgbaar!

Rug- en beennummers;
Om deel te nemen aan een wedstrijd dient je wedstrijdpak voorzien te zijn van het door de KNSB toegekende wedstrijdnummer. Voor alle informatie over wedstrijdnummers zie; https://knsb.nl/inline-skaten/rug-en-beennummers/
Via het formulier kun je je eerste wedstrijdnummer, of een nieuw setje aanvragen. Tegenwoordig is het ook mogelijk je nummer in je pak te laten sublimeren (drukken). Dit kan onder andere bij de winkel Stouwdam of via Mijnten.

Sta je bij een wedstrijd zonder je rug-/beennummers? Een vervangend rug-/beennummer kan voorafgaand aan de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat worden verkregen tegen betaling van € 20,-(landelijke wedstrijd) en € 5,= (regionale wedstrijd), vooraf en ter plekke te voldoen. Bedragen uit 2017.

Transponder;
De tijdregistratie tijdens de wedstrijden vindt plaats d.m.v. zogeheten transponders. Dit is een chip om de enkel (links of rechts maakt niet uit – tip; de meeste rijders dragen hem om hun ‘finishbeen’ ) die gekoppeld is aan het tijdregistratiesysteem.

De transponder kun je gebruiken voor inline-skate en marathon schaats wedstrijden. Zie alle informatie op; https://knsb.nl/inline-skaten/transponders/
Vergeet niet je transpondernummer te registreren op je ‘MIJN KNSB’ omgeving. Dit versnelt online inschrijfprocedures.

Tot en met 2017 was het ook mogelijk de transponder voor een volledig seizoen te huren via de SIS-MN. Kosten € 20,= voor het seizoen en je kunt deze transponder dan ook voor landelijke wedstrijden gebruiken. Dit kan alleen aan het begin van het seizoen en loopt rechtstreeks via de SIS-MN. Wanneer dit komende jaren ook nog wordt aangeboden zal dit via de trainingen van de wedstrijdgroep aan het begin van het seizoen worden doorgegeven.

Bescherming;
Wanneer je je tijdens een wedstrijddag op skates begeeft is het dragen van een helm verplicht. Dit geldt dus ook voor het stukje van de auto naar een verzamelplek en het stukje ‘even snel naar het toilet’. De wedstrijdleiding mag en kan je diskwalificeren voor de gehele wedstrijddag wanneer je zonder helm rondrijdt.

Knie-, pols- en/of elleboogbescherming wordt aanbevolen, maar is niet verplicht tijdens de wedstrijd. LET OP: Tijdens de wedstrijd mag je geen ‘harde’ bescherming dragen waarmee je andere rijders zou kunnen verwonden.

Comments are closed.