Sinterklaas optocht met AIJV SkatePieten

2018 SkatePieten Sinterklaas optocht AmersfoortZaterdag 17 november 2018 kwam Sinterklaas weer aan in Amersfoort. Natuurlijk waren de AIJV SkatePieten er weer bij. Samen met Kwik, Kwek en Kwak-Pieten, CircusPieten, BrandweerPieten en een heleboel andere Pieten, maakten zij er een flink feest van tijdens de optocht dwars door de binnenstad.

Al vroeg in de ochtend stonden de SkatePieten in het gelid voor het vereiste pietenjasje en dasje. De krullen werden onder de helm gepropt en de wielen werden gesmeerd. Sinterklaas kwam dit alles persoonlijk controleren. Na akkoord van Sinterklaas en de wielen onder de voeten waren de SkatePieten niet meer in toom te houden.

Zij rolden vrolijk voort, al dan niet hotel de botel over de kop, buitelden zo over straat en betrokken iedereen langs de kant bij hun plezier. Pepernoten werden uitgedeeld en toen deze op waren werden er gewoon bij de Kruidvat Amersfoort in de Langestraat weer nieuwe gehaald.

De hele intocht was maar zo’n 5km in totaal maar duurde voor het gevoel wel uren. Vooral voor sommige ouders. Gelukkig speelde het weer goed mee, weinig wind en geen regen. Toch, als je niet stond te zingen en te springen, was het nog best behoorlijk fris. De SkatePieten daarentegen stond het zweet op de voorhoofden. De koude douche aan het einde van de dag was dan ook héérlijk voor ze.

Na de optocht verzuchtten zij glunderend en eensgezind, zelfs met een traantje in de ooghoeken, hoe gelukkig zij worden van al die blije en uiterst behulpzame kinderen langs de weg. De komende tijd zijn ze vast nog te spotten want ze blijven voorlopig nog even in Amersfoort.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.