/* CSS Document */

Toerskaten volwassenen

Recreatief inline-skate training

© Olaf Lemaire

Inline skaters vanaf 16 jaar die wekelijks recreatief willen trainen, kunnen elke dinsdagavond in het clubgebouw terecht. Vanaf 19.00 uur is de deur open, zodat we om 19.30 uur kunnen vertrekken voor een training of een toertocht. Tijdens het skaten is het verplicht om een (fiets)helm te dragen. Verder adviseren we dringend om ook pols-, knie- en elleboogbescherming te dragen. Wanneer je in de winter meerijdt, adviseren we ook om voldoende verlichting te dragen. In 2018 loopt het seizoen van 3 april tot en met 25 september 2018.

We beginnen op dinsdagavond 27 maart met een techniektraining op de verlichtebaan om de techniek weer op te frissen en weer te wennen aan de skates.

Omdat er diverse niveaus zijn, zijn de trainingen onderverdeeld in 5 groepen, zoals hieronder beschreven wordt.

Groep 1 – beginners

In deze groep wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het inline-skaten. Denk hierbij aan een stabiele basishouding, lange stand, een bocht rijden, kunnen vallen en uitwijken. Daarna wordt er een tocht van enkele kilometers gereden.

Deze basistraining duurt 5 weken en wordt gegeven op de skatebaan. Daarna kan men door stromen naar de volgende groep. Instroomdata voor de beginners cursus zijn 10 april en  5 juni 2018.

Groep 2 – techniek

© Olaf Lemaire

© Olaf Lemaire

In deze groep oefent men diverse behendigheden op o.a. de skatebaan, parkeerplaatsen en viaducten. Denk hierbij aan technieken als remmen,klimmen, afdalen, scherpe bochten maken, overstappen en omgaan het hindernissen. Hierna volgt een toertocht van ongeveer 10-15 km met een kruissnelheid van +/- 15 km per uur.

Groep 3

Wanneer men in deze groep meerijdt, dan worden er geen oefeningen meer gedaan en kan je zelfstandig zonder begeleiding rijden. Men rijdt een toertocht van ongeveer 20+ kilometer, waarbij de kruissnelheid ongeveer 18-20 km per uur is. Op verzoek kunnen nog wel aanwijzingen en adviezen gegeven worden om de inline-skate techniek te verbeteren.

Groep 4
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Zij rijden een toertocht van ca. 30+ km. met een kruissnelheid van 20-22 km per uur.

Groep 5
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Deze groep rijdt een tocht van ongeveer 40 km. De kruis snelheid is 22-24 km per uur.

Afhankelijk van het aantal aanwezige inline-skaters, kan het voorkomen dat groepen worden samengevoegd of dat er een groep wordt toegevoegd.

Veiligheid staat voorop bij het rijden van de tocht in en om de stad Amersfoort en de voor- en achterrijders zorgen ervoor dat het tempo voor iedereen goed te volgen is. Mocht je twijfels hebben welke groep het beste bij jou past, vraag het dan aan de begeleiders of aan een van de leden van de skate commissie.

Verder gaan we dit seizoen ook meer de clubkleding promoten en is het wenselijk dat we op dinsdagavond in clubkleding skeeleren; om zo de herkenbaarheid van AIJV te verhogen. Clubkleding is aan te schaffen via Mijnten skeeler –en schaatssport.

Vrijdagavondtrainingen:
Op vrijdagavond hebben we een techniek training op de skate-baan, van 20.00 tot 21.30 uur. Dit is een techniek training voor de gevorderde inline skater. Skate je in niveau groep 2 t/m 5 van de dinsdagavond en wil jij je inline skate prestaties verbeteren? Dan ben je van harte welkom!

Als de 033 SKATE op vrijdagavond wordt verreden is er geen vrijdagavondtraining op de skate-baan.
De 033 SKATE wordt verreden op de vrijdag vanaf 20:00, vanaf 11 mei t/m 6 juli

Voorwaarden voor deelname

© Olaf Lemaire

Nieuwe deelnemers krijgen 2 lessen gratis, zodat ze het inline skaten kunnen uitproberen en kennis kunnen maken met onze vereniging. Vanaf de derde les kost een training € 5,-, maar men kan ook kiezen om lid  te worden van de AIJV (zie hiervoor de aanmeldpagina). Lidmaatschap kost €79,90. Voor meer tarieven, kik hier (of kijk bij ‘vereniging’ in de linkerkolom). Mocht u nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail. Bij vragen voor jeugdskaten maal dan naar jeugdskaten@aijv.nl
Verder gelden tijdens het rijden van de tochten de volgende skate regels.

  • Gezelligheid staat voorop!
  • Het dragen van een helm is verplicht;
  • Pols-, knie- en elleboog bescherming wordt dringend aanbevolen;
  • Tijdens het skaten worden de verkeersregels opgevolgd;
  • Samen uit, samen thuis;
  • Tijdens het skaten worden zowel de officiële verkeersregels als de instructies van de trainer/begeleider opgevolgd;
  • Samen uit, samen thuis;
  • Bij het begin en aan het einde van het seizoen is het vaak vroeg donker; dus verlichting voor en achter en een geel hesje;
  • Zorgpas en ID meenemen, plus een ïn case of emergency”telefoonnummer;
  • Tijdens het skaten worden zowel de officiële verkeersregels als de instructies van de trainer/begeleider opgevolgd;

De deelname aan de inline skate trainingen/tochten is op eigen risico. Mocht het op de dinsdagavond regenen, dan zal er uiterlijk om 18.00u een bericht op de website en facebook (Amersfoorste IJsvereniging voor schaatsen en skaten) staan dat de tochten niet doorgaan.

Meer

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

Maar we doen nog meer. Zo worden er ook dit seizoen weer een aantal 033 SKATES gereden. De 033 SKATE is een samenwerking van Sporters United en de AIJV. Onder de naam 033 SKATE willen we het inline-skate event van de regio worden! Iedereen is welkom om lekker over het asfalt van Leusden en Amersfoort te komen skaten. We rijden onder begeleiding van de politie en verkeersregelaars, het overige verkeer wordt dus voor je stilgezet! De tocht is een kleine 20 km, en de gemiddelde snelheid is ongeveer 16-17 km per uur. De 033 SKATE wordt op vrijdagavond verreden, de start is om 20.00 uur vanaf de Hof in Amersfoort.

Tijdens de tocht wordt er geld ingezameld voor het Dierenbeschermingscentrum Amersoort. In dit centrum kunnen jaarlijks zo’n 3.000 dieren opgevangen worden. Kijk voor meer informatie op de  website:  www.033skate.nl.

De 033 SKATES worden in 2018 gehouden op 11, 18 en 25 mei; 1, 8, 15, 22 en 29 juni; en op 6 juli. 

Toerskaten

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

© Jeroen Eck | www.jeroeneck.nl

De meeste inline-skaters rijden meestal zelf een rondje in de buurt. Er worden echter ook veel toertochten georganiseerd, waarvan een aantal in onze regio. Voor deze tochten zijn routes uitgezet die jezelf of in groepjes kan rijden (vrije tochten). Voorbeelden van deze tochten in de omgeving zijn bijvoorbeeld ’t Klavertje Vier in Hoevelaken en de Tour de Force in Barneveld

Kijk voor  meer informatie over toertochten www.schaatsen.nl. Op deze site staat een kalender met alle toertochten in Nederland.

Warning: Parameter 2 to CommentsInterceptor_RS::flt_comments_clauses() expected to be a reference, value given in D:\www\aijv.nl\www\wp-includes\class-wp-hook.php on line 286

Comments are closed.