Warning: Use of undefined constant rs_event_widgets - assumed 'rs_event_widgets' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/aijv.nl/www/wp-content/plugins/rs-event-multiday/rs-event-multiday.php on line 1314 Eemtoertocht | AIJV Amersfoortse IJsvereniging /* CSS Document */

Eemtoertocht

Bij geschikte omstandigheden organiseert AIJV toertochten op de Eem en het Eemmeer.
De Eemtoertocht gaat over de Eem vanuit Amersfoort naar Eembrugge, Eemnes, Monding van de Eem en dan naar het westen tot de Dode Hond en heeft een lengte van 50-60 km.

2012-2-3 Door de Eemtoertocht commissie is een brief verstuurd voor een vaarverbod op de Eem, en op vrijdagmiddag 3-2-2012 is het vaarverbod ingesteld. De commissie heeft goede hoop dat de sneeuw geen invloed heeft op het ijs van de Eem, daar er nog maar een heel dun laagje ijs lag.

2013 Door de Eentoertocht commissie wordt hard gewerkt aan een nieuwe route van de toertocht omdat de vaargeul op het Eemmeer open blijft met strenge vorst. Er wordt gezocht naar een route richting Huizen in plaats van richting Nijkerk.

Najaar 2015,2016 De draaiboeken zijn weer doorgenomen en besproken met de veiligheids regio. Traditioneel is de (nieuwe) route bevaren. De Eemtoertocht commissie is klaar voor de tocht en wacht nu op koning winter…

 

Comments are closed.