Verslag van de ploegenachtervolging

Zaterdagavond 17 februari werd hij weer verreden, de ploegenachtervolging. Vanaf 22.30 was het ijs voor de diverse ploegen van Zeist, Eemland, Woudenberg, Nijkerk, Renswoude en natuurlijk de AIJV. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en dat gevoel als je met zijn drieën over die finishlijn komt, smaakte naar meer. Alsof we Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong waren. Maar dan iétsje minder snel :-).

Carla, Marieke en ik (Marijke) hadden eerder die week 1 x samen geoefend om te kijken wat ieders sterke punten, slagfrequentie en uithoudingsvermogen was. Een aanvalsplan gemaakt en we gingen ervoor! Toen we naar de startstreep gingen, lachten we elkaar nog eens toe: veel plezier! En toen riep Ab vanaf het middenveld ‘Go to the start, Ready……..’      PANG!

We reden netjes in elkaars slag en probeerden zo hard mogelijk te gaan. Bij elkaar blijven is dan de kunst maar je merkt wel dat je nooit samen rijdt, al helemaal niet zo hard. Wat misslagen, een bijna-valpartij en hé, toch niet zulke sterke benen als eerder die week. Al schaatsend in overleg besloten nog iets te wijzigen en na 4 rondjes gleden we in een mooie tijd van 2.58.4 over de finish.

De tweede keer dat we mochten rijden bestond uit 3 rondjes. Dit keer reden we alle 3 lekker en hadden we geen misslagen; top! Het mooiste was nog dat we alle drie lekker gereden hadden en als idioten grijnsden na afloop.

Natuurlijk ging het niet bij ieder team zo soepeltjes…… Het team van Kees, Jitze en Paul was bijvoorbeeld niet helemaal compleet toen ze aan de start moesten verschijnen. Jitze en Paul stonden per ongeluk aan de overkant van de baan te wachten. Ze moesten dus snel omrijden, kleding uittrekken en nog nahijgend direct gaan starten. Toch nog een knappe en vlakke race gereden!

Oh, enne, is er iemand die soms weet waar de beker van vorig jaar is gebleven?? Toen hadden wij gewonnen, die beker staat dus mogelijk ergens in het clubhuis of bij iemand thuis. De AIJV heeft dit jaar de ploegenachtervolging georganiseerd, maar helaas was er dus geen prijs uit te reiken bij de prijsuitreiking….Oeps. We hebben overigens niet gewonnen van de  hardrijders van Zeist en Eemland. De herenploeg van Martijn, Jan en Jonathan is wel 1e van de toerrijders geworden.

Een oproep aan iedereen: doe mee volgend jaar!! Hoe meer ploegen er meedoen, des te meer kans je maakt om als vereniging te winnen. En vooral ook: hoe gezelliger het is en des te meer het de moeite waard blijft om dit soort avonden te blijven organiseren. De AIJV had nu helaas maar 4 teams (waaronder één zeer snel en talentvol jeugdteam!) dit jaar, waardoor we punten misten en naast die (ontbrekende) beker grepen. Het maakt niet uit hoe snel of langzaam je schaatst, de ervaring als groepje te starten en te finishen is geweldig!

Alle vrijwilligers die hebben geholpen om deze goed georganiseerde avond mogelijk te maken: enorm bedankt voor jullie hulp en inzet!

Dus tot volgend jaar allemaal !!!

Marijke van der Wal

PS: Nagekomen bericht: de uitslag

Bookmark the permalink.

Comments are closed.