/* CSS Document */

Wedstrijden

Regionaal en / of Landelijke wedstrijden;
Er worden regionale wedstrijden georganiseerd door de Stichting Inline Skaten Midden-Nederland (SIS-MN),zoals de Dave van Dam Inline-Cup. zie; http://www.inlineskatenmiddennederland.nl/. Daarnaast bieden inmiddels diverse verenigingen ‘eigen’ wedstrijdjes aan op b.v. vrijdagavond. Hierover weet je trainer vaak ook meer te vertellen, of vraag er naar bij de wedstrijd inline-skaten contactpersoon binnen de AIJV
Vanaf Pupillen 1 kun je ook deelnemen aan landelijke wedstrijden georganiseerd door de KNSB zelf.

Soorten wedstrijden

BAAN: Een parcours heet een baan als deze twee rechte stukken heeft van de dezelfde lengte en symmetrische bochten heeft, waarvan de doorsnede (diameter) hetzelfde is. Een baan van 200 meter met naar buiten toe oplopende bochten wordt een piste genoemd.

WEG: Een wegparcours lijkt veel op een baan, met dit verschil dat het parcours asymmetrisch is. Een wegparcours kan op een parkeerterrein worden uitgezet of in een woonwijk. Een stijging of een daling in het parcours mag, maar mag niet meer dan 5% bedragen.

MARATHON; Als een parcours niet voldoet aan de eisen van een baan of een wegparcours dan is dit een marathonparcours. De breedte van minstens 80% van het gehele beschikbare parcours (bv ook een gedeelte van de weg) moet minimaal 4 meter bedragen. Het gehele parcours moet voldoende vlak zijn, zonder barsten, gaten of zwakke plekken. Minimaal 80% van het parcours moet bestaan uit asfalt of beton.

Alle informatie is online toegankelijk via www.knsb.nl, Heb je nog vragen? Bel of e-mail naar de wedstrijd inline-skaten contactpersoon binnen de AIJV of vraag je trainer bij je met je vragen terecht kunt!

Comments are closed.