033 Skate weer van start

Na twee jaar van afwezigheid, gaan we vanaf 20 mei 2022 weer van start met 033 SKATE. Skaten, steppen of longboarden door Amersfoort en omgeving met een lekker muziekje erbij. Zet de zeven vrijdagavonden alvast in je agenda: 20 & 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en 1 juli.
We zijn nog op zoek naar een pick-up truck of ander voertuig voor de DJ aan het begin van de stoet. Heb jij voor ons de gouden tip? Laat het weten via communicatie@033skate.nl of tip één van de commissieleden. Daarnaast hebben we ook verkeersregelaars nodig.
Wat is 033SKATE? 033SKATE is een skate, step en longboard evenement door Amersfoort en omgeving. We rijden in een peloton van skaters, steppers en longboarders. Voor het peloton rijdt een muziekauto met live DJ. Daarvoor rijden verkeersregelaars van de AIJV die het overige verkeer stopzetten. Met 033SKATE willen we een evenement zijn waar mensen op een leuke en sociale manier kunnen bewegen. In tijden van corona hebben veel mensen skates gekocht. Om te voorkomen dat deze materialen in de kast belanden, stimuleren we mensen om ze er ook komend voorjaar / komende zomer weer bij te pakken. Ook voor de steppers en longboarders is 033SKATE een goede stimulans, met routes van 14 tot 20 kilometer en een tempo van rond de 15 km/uur. De tochten staan open voor iedereen, minimale leeftijd is 12 jaar. Aan een aantal edities hangen we een thema met bijpassende dresscode. Zo zal één van de edities een ‘rainbow edition’ worden. De regenboog vertegenwoordigt iedereen en staat voor diversiteit. Iedereen is welkom bij ons evenement, onafhankelijk van afkomst, geaardheid of levensovertuiging.
Groeten van de 033 Skatecommissie, Ine, Wilco, Alex, Casper, Marike, Martin en Ria