De AIJV heeft extra ijsmeesters nodig!

In 2009 werd de AIJV 90-jaar. Dit jubileumjaar schonk ons een ijswinter met elf schaatsdagen en 20.000 schaatsende bezoekers. Krijgen wij in 2019, ons 100-jarig jubileum hetzelfde geschenk?

Om de natuur een handje te helpen en de kater van de afgelopen winter te verwerken zijn de ijsmeesters van de AIJV aan het onderzoeken of wij de winter vanaf december 2018 tot aan maart 2019 ‘sproei/dweil ijs’ kunnen maken. De ijsbaan in Doorn, vergelijkbaar met onze combibaan, heeft dit de afgelopen winters met succes uitgevoerd.

Het maken van ‘sproei/dweil ijs’ is echter een arbeidsintensief karwei. Bij de aankweek moet een aantal nachten doorgewerkt worden. Omdat vele handen het werk licht(er) maken wil de AIJV een ‘poel’ maken met 30-vrijwilligers. Enthousiastelingen bij wie het natuurijs-virus  het bloed sneller doet stromen en de kou verdrijft.

Bent jij zo’n enthousiasteling die meehelpt vervlogen tijden van natuurijs op de combibaan terug te halen? Meld je aan via vrijwilligers@aijv.nl

Aan diegenen die beter gedijen nabij een kachel is ook behoefte, dit om aan de kassa en bij de bar de stroom aan jonge- en oude schaatsers te verwelkomen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.