Archief 2010

Nieuws archief 2011

Archief 2010
Abonnement uitreiking
Maandag 12 september van 19.00 - 22.00 uur kunnen de schaatsabonnementen, groene boekje en lidmaatschapskaart worden opgehaald in het clubgebouw. De jeugdschaatsers van de zaterdagmiddagtraining kunnen op dinsdag 13 september van 19.00 - 20.00 de abonnementen afhalen. Degenen die op deze dagen verhinderd zijn kunnen ook nog op donderdag 15 september van 20.00 - 21.00 hun abonnementen op komen halen. Ook skaters en andere leden zijn welkom om het groene boekje en lidmaatschapskaart op te komen halen.

Clubkampioenschappen inline skaten
Op 17 september 2011 organiseren de SSV, Samenwerkende Schaats Verenigingen uit Zeist, Woudenberg, Nijkerk, Soest en Amersfoort, op de skatebaan aan het Filosofenlaantje in Zeist, de ClubKampioenschappen inline-skate voor jeugd. Elke vereniging houdt op die dag zijn eigen ClubKampioenschap, daarnaast is er ook voor elke categorie een prijs voor de "SSV Inline-Skate Kampioen 2011". Het wedstrijd programma is van 10:00 tot 14:00 en ziet er als volgt uit:
P4 (geboren in 2004 of later): 100m tijdrit / 300m inline / Slalom
P3 (geboren in 2002 en 2003): 100m tijdrit / 300m inline / 3 ronden puntenkoers
P2 (geboren in 2000 en 2001): 200m tijdrit / 500m inline / 5 ronden puntenkoers
P1 (geboren in 1998 en 1999): 300m tijdrit / 1000m inine / 7 ronden puntenkoers
Kadetten (geboren in 1996 en 1997): 300m tijdrit / 1000m inline / 9 ronden puntenkoers
Junioren B (geboren in 1994 en 1995): 300m tijdrit / 1000m inline / 9 ronden puntenkoers
1 Ronde is 330 meter. De ClubKampioenschappen zijn voor IEDEREEN die op skates kan staan van pupillen 4 t/m junioren B, dus als je wel eens meegedaan hebt met de maandag lessen op het Oliemolenkwartier dan kun je meedoen. Je rijdt tegen rijders van je eigen leeftijd. Dit is een mooie afsluiting van het skate seizoen, voor iedereen is er een prijs. We rekenen erop dat jullie allemaal komen. Wie doet er mee: >>.

Finale MNSC op de Wielerbaan
De finale wedstrijd van de MNSC kan niet in Hoevelaken worden gehouden. Deze is verplaatst en zal nu op 10 september worden gehouden worden op de wielerbaan in Zielhorst. Het ruwe programma is:
9:30- 14:00 jeugdwedstrijden Finale Mijnten-MNSC
14:00 Toertocht van 25 km onder begeleiding van AIJV, meer info in de flyer: >>.
14:00-16:00 wielerkoers van WV Eemland (www.wveemland.nl)
16:00-18:30 senioren finales Mijnten-MNSC
Meer info op de MNSC site: >>.


Moonlight skating
Zaterdagavond 10 september is het dan weer zover, de moonlight skating. En dit jaar met een echte volle maan. Bij het invallen van de nacht vertrekken een groep enthousiaste skaters voor deze 4e moonlightskating. We verzamelen om 22:00 bij het clubhuis van de AIJV en vertrekken om 22:30 voor een tocht van ongeveer 25 kilometer.
Meer info in de flyer: >>.

Training na de zomer vakantie.
Op donderdag 18 augustus wordt de droogtraining hervat. Ook bij regen en wind gaat de 'droog'training gewoon door! De droogtraining voor het jeugsschaatsen start waarschijnlijk op 6 september. Hier komt nog nader bericht over.
De Inline-skate trainingen zijn ook weer aan het opstarten. De wedstrijdgroep is alweer op 1 augustus begonen, en de jeugd groep begint op 15 augustus.
Update 28 aug De fietstraining gaat door tot 1 oktober. De start is om 18.30 uur, en voor donker is men weer thuis.

"Onze Dick"
We horen via-via dat er nogal wat belangstelling is voor Dicks gezondheidstoestand op dit moment. Eigenlijk is er niet zoveel te melden; hij reageert voorlopig nog goed op de medicijnen waardoor hij zich fysiek nog aardig kan redden. Het lopen met de rollator, de trap beklimmen en dergelijke gaat eigenlijk best goed. Ook heeft hij minder last van geheugenverlies en is de vermoeidheid bij vlagen ook minder.
Eigenlijk bizar dat het 'lapmiddel' beter lijkt te werken; tegelijk weten we dat het maar tijdelijk is. Hoewel het niet went, begint de huidige situatie wel wat meer 'gewoon' te worden en kunnen Anneke en Dick zich ertoe zetten om af en toe eens wat "leuks" te ondernemen. Daarbij toch ook de melancholie ervarend dat het allemaal eindig is en dat doet dan wel weer pijn.
Het is erg fijn dat de wens om niet teveel te bellen wordt gerespecteerd; dat betekent overigens niet dat je helemaal niet mag bellen... het werd op een gegeven moment wel erg stil (lastig om de juiste middenweg te vinden). Bellen mag (af en toe) heus wel, graag tussen 10.00 en 12.00 resp. 14.00 en 20.00 uur. En als het uitkomt wordt bezoek ook op prijs gesteld
Groeten,
Anneke, Dick, Niels en Marco

RPT2011
Rabobank Prestige Tocht SnelVerzet 21 Aug.
Op zondag 21 augustis organiseert Snel Verzet de Rabobank Prestige toertocht. Deze tocht loopt door de Gelderse Vallei en de Veluwe. Afstanden die verreden kunnen worden zijn 40, 70, 110 en 150 km. Start vanbaf 8.00 uur bij de Wielerbaan in Zielhorst, Amersfoort Verder: Gratis parkeergelegenheid, materiaalwagen en materiaalpost op het parcour aanwezig, diverse verzorgings- en controleposten en douchegelegenheid bij finish. Meer info op de poster: >>.
Vorig jaar reden er een vijftal AIJV'ers mee. Dit jaar meer?

Rhine on Skates 2011.
Es geht wieder los! Op zaterdag 27 augustus om 9:00 uur is het weer zover. Dan gaat de 9e editie van Rhine On Skates weer van start. Een toertocht van Rüdesheim naar Koblenz en terug, langs de oevers van de Rijn over een afstand van 135 km. door het “Oberes Mittelrheintal” dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.
De AIJV gaat ook weer mee rijden met een grote groep. Meer info in de bijlage: >>.

EK Inline Skate in Nederland.
Deze week vind het EK Inline Skate plaats in Heerde (piste) en Zwolle (weg). Als je tijd hebt is het een aanrader om eens te gaan kijken. Ook worden de wedstrijden via een live-stream op Internet aangeboden. Alle info op >>. De beelden laten zien dat het zeer spectaculair is.

HET GAAT SLECHT MET "ONZE" DICK.
In het laatste clubblad schreef Anneke van Burgsteden nog optimistisch over de chemokuur die Dick had gekregen voor de tumor in zijn hoofd. Helaas bleek sindsdien dat die kuur tóch niet het verwachte, gunstige effect heeft gehad. Medisch specialisten hebben het nu opgegeven, zeggen dat Dick is "uitbehandeld" en hooguit nog maar enkele maanden heeft te leven. De AIJV wenst Dick, Anneke en hun zonen Marco en Niels heel veel sterkte in deze zware periode. Zij hebben veel bezoek ontvangen - naast veel hartverwarmende kaarten, telefoontjes en mailtjes - en wij hebben er alle begrip voor dat zij nu geen bezoek meer willen ontvangen, zodat zij de rust krijgen om samen nog de dingen te doen die voor hen belangrijk zijn.

AlpeD'HuZes Jan Sprong Cyclingteam.
9 juni was het eindelijk dan zover, de Alpe d'HuZes. Na maanden van voorbereiding wilde ik die alp wel omhoog, ik was er wel klaar voor. Gezien de reacties hebben velen de dag gevolgd via tv / radio/twitter. Het was een bijzonder evenement, een mooie dag, fysiek en emotioneel zwaar en fijn om mee te maken. Het team (7 personen) is 39 maal omhoog gefietst, daarvan heb ik er 5 voor mijn rekening genomen. De start was om 4.30 uur in Bourg d'Oisans en de laatste deelnemer moet om 20.00 uur binnen zijn. Naast wielrenners waren er handbikers, wandelaars en hardlopers die de Berg beklommen voor het goede doel. Langs de gehele weg stonden supporters ons aan te moedigen. Als team hebben we 58.000 euro bijeen gebracht, natuurlijk ook mede dankzij jullie bijdragen. De actie Alpe d'HuZes 2011 heeft een nieuw recordbedrag van 20.106.345,75 euro opgehaald voor het Alpe d'HuZes/KWF-Fonds Ik wil jullie heel erg bedanken voor de steun.
Frits Hepkema, Mede namens het hele Jan Sprong Cyclingteam. Meer info: >>, uitzending gemist: >>.

MNSC: Nedereindse Berg: voor krachtpatsers.
Zaterdag 25 juni stond de zesde wedstrijd in de Mijnten MNSC (ook wel "Mijnten Skate Cup" genoemd) op het programma. Wedstrijdlocatie: het wieler- en skeelerparcours Nedereindse Berg in Nieuwegein. Bij de datum 25 juni denken we normaal gesproken aan een mooie zomerdag, maar vandaag niet: regen, wind, modder en krap 15 graden deden eerder aan de herfst dan aan de zomer denken. Ondanks de slechte weersomstandigheden was de opkomst van rijders goed. De Pupillen 2/3/4 werkten hun normale programma af (drie wedstrijdonderdelen). De Pupillen1, Kadetten en Junioren reden alleen een (kwart, halve of hele) marathon. De C/D/M reed vandaag de klassieke marathon: 19 ronden over het geaccidenteerde (wat heet!) terrein oftewel 42 km. Het zware parcours betekende een kolfje naar de hand van de krachtpatsers op wielen: alleen de allersterksten konden vandaag vooraan rijden. Bij de Masters was het voor recreanten en toerrijders mogelijk om deel te nemen en een eigen PR op deze afstand te zetten of te verbeteren. Foto's Foto’s © Marc van Lint: >>. Foto’s © Olaf Lemaire: >>.

Foto's jeugdskaten Doorn.
In Doorn is de bovenlaag van de combibaan vernieuwt, en de AIJV skeeler jeugd heeft daar op tweede Pinksterdag dankbaar gebruik van gemaakt, getuige de foto's van Marc van Lint: >>.

Foto's jeugdskaten.
De redactie van SCHERP is opnieuw naar het Oliemolenplein geweest om foto's te maken van de skatende kids; veel plezier ermee! >>.

Mijnten MNSC Utrecht ook voor recreanten!.
De wedstrijd bij de volwassenen van de Mijnten MNSC in Utrecht wordt over 42 km verreden. Het parkoer op de Nedereindseberg is een geschikt rondje voor de beginnende wedstrijdrijder of sportieve toerrijder. De winnaar verwachten we na 1.10 uur weer terug bij de finish. We willen iedereen 42 km laten verrijden, zo zet je een PR neer over je marathon afstand. Je mag er maximaal 2 uur 15 over doen. Een unieke gelegenheid om dit te doen. Je kunt meedoen met een daglicentie en een transponder kun je huren. Zo weet je je persoonlijke tijd. De totale kosten komen dan op 15 euro. Wij zouden het op prijs stellen als je je van tevoren opgeeft om mee te doen. Dit ivm beschikbaarheid van de transponders. Dus mail naar de MNSC. Meer info: >>.

Hoe ver zou jij 's nachts lopen uit angst voor geweld.
Beste schaats en scheeler vrienden, ik wil mijn verjaardag graag vieren onder het genot van een pittige wandeling. (en dat terwijl wandelen niet mijn hobby is) Ik heb een team ingeschreven bij 'nacht van de vluchteling' onder de naam 'fifty five' Je kan je aanmelden als lid, we lopen 40 km, van Rotterdam naar den Haag en de start is om 12 uur s'nachts op 18 juni. Kijk eens op de site www.nachtvandevluchteling.nl Op dit moment bestaat mijn team uit 2 leden ( Theo van Duuren en ik ) en €900 sponsorgeld. Sponsor info: >>.
Wil Kok

AlpeD'HuZes.
Er zijn veel mensen met kanker. Maar als dit dichtbij komt is de impact groter. In 2008 overleed mijn zwager Dirk, na een heftige strijd, veel te jong en nu zijn er bij Jan meerdere tumoren geconstateerd. Het is tijd voor actie. Ik wil iets doen. Dit schrijft Frits Hepkeme, die mee fietst met zijn zoon Bouke. Meer info: >>.

Tour de Force.
Op zaterdag 11 juni vindt al weer de 30e Tour de Force plaats. De Tour de Force is een zeer druk bezochte en leuke tourtocht, georganiseerd door Wielervereniging Tour de Force, in samenwerking met IJs en Skeelervereinging 't Grieze Veen. Er zijn skatetochten van respectievelijk 25, 60 en 100 km. De start is tussen 09.30 en 10.00 bij de Veluwehal op Nieuwe Markt 6 te Barneveld. Kortom een leuke goed georganiseerde tocht in de omgeving. Voor vragen kan je ook terecht bij Rini Wagemakers, AIJV lid. Voor meer informatie in de flyer: >>.

Route van Klaas Veenbaas Rondje Posbank 4/5 juni.
Het zonnetje schijnt volop, de racefiets is al lang van stal gehaald, we zijn geinspireerd door de voorjaarklassiekers en hebben er natuurlijk al heel wat kilometers opzitten. Dus tijd om binnen de AIJV eens te kijken hoe de kopjes erbij staan; Wie gaat er mee op zondag 5 juni een rondje Posbank fietsen? We rijden ongeveer 150 km, 28-32 km/uur gemiddeld. Vertrek om 9.00 uur vanaf het clubhuis, eind van de middag zijn we weer terug. Wanneer je zin hebt om mee te gaan laat, laat het dan weten aan Theo Verhoeven.

Combibaan impressie Gemeent kiest voor Combibaan!
Richard Donker kreeg namens de AIJV als eerste inspreker het woord. Het verhaal en de dia's kwamen goed over. Bij de overige insprekers waren nog twee buurtbewoners die zorgen uitten over de overlast die zij vrezen van de combibaan (met name parkeren, licht, geluid). De gemeenteraadsleden waren overwegend positief over de plannen zoals die er nu liggen voor het gehele gebied, inclusief de combibaan. De combibaan ligt niet meer onder vuur, en ook de locatie niet. Er werden mede naar aanleiding van de insprekers nog wat vragen gesteld over de risico's van parkeeroverlast en de openbare toegankelijkheid. De verantwoordelijk wethouder Mirjam Barendregt wees op de mogelijkheid van het invoeren van 'vergunningparkeren' (als de buurt dat zelf wil) en dat huisregels voor de baan opgesteld zullen worden door AIJV, SRO en de gemeente. Zij deed een toezegging aan de raad dat de huisregels en gebruik van de baan na een jaar in gebruik zijn 'geëvalueerd' zullen worden. Al met al een positieve avond voor de AIJV en de combibaan, en de verwachting dat de gemeenteraad aanstaande 24 mei instemt met de plannen. Geproken tekst van Richard:>> met bijbehorende dia's: >>.
Update 29 MeiOp 24 Mei heeft de gemeente positief besloten. Er waren nog wel een aantal amendementen op andere onderdelen van de plannen, maar geen discussie meer of amendement over de combibaan op het ijsbaanterrein Het bestemmingsplan wordt nu 6 weken ter inzage gelegd. In die periode kunnen eventuele formele bezwaren ingediend worden.
Klavertje 4 Klavertje 4 28 Mei.
Op zaterdag 28 mei wordt het ( inmiddels befaamde) Klavertje-4 gereden. Er kunnen vier verschillende routes gereden worden. Veel skaters doen daaraan mee; ze komen uit alle windstreken. Het is een mooie tocht waar je zo veel kan skaten als je wilt.
De AIJV doet ook mee met twee groepen.
Onder het motto: "samen skaten is heel gezellig" zal Frans Rijper een AIJV groep begeleiden. Dan wordt de Flevoroute van 30km gereden. Het tempo zal ± 15km/u zijn (dit moet je wel 30 km vol kunnen houden). Halverwege is er een rustmoment. De start is om 10.00u vanuit Mijnten te Hoevelaken. Zorg dat je op tijd bij Mijnten bent, zodat er relaxt gestart kan worden. Deze groep blijft bij elkaar (samen uit, samen thuis).
De jeugdskaters kunnen de kids route skaten. Een route van 13 km onder leiding van Cees en Jilko. Vertrek 10.15 uur bij Mijnten.
Meer info op de site van Mijnten: >>.

Demi Tweede bij MNSC Demi 2de bij MNSC in Woudenberg.
Zaterdag 21 mei stond de vierde wedstrijd van het seizoen 2011 op het programma. Het ruwe asfalt van het stratenparcours in Woudenberg-Centrum was best zwaar maar met een zacht briesje en 20 graden werd het toch een mooie wedstrijddag. Ondanks de afwezigheid van Pim en Bas was AIJV weer goed vertegenwoordigd Doke, Cees, Bernhard, Demi, Casper en Inge zetten hun beste wieltje voor. Uitschieter van de dag was Demi die het hele seizoen al goed meerijdt in het Kadetten meisjes peloton. Zij pakte een mooie tweede plek in het dagklassement. In verband met verschillende NK's de komende 3 weken geen Mijnten-MNSC competitie. De eerste wedstrijd is op 18 juni op de mooie baan in Culemborg, uiteraard hopen we weer op veel AIJV-ers aan de start en het debuut van Max. Uitslagen, foto's op de MNSC site: >>

Skate lessen op Oliemolenplein.
De SCHERP-redactie was op 9 mei bij de eerste maandagavond-training van onze jongste skaters op het Oliemolenplein. Het Oliemolenplein is niet de meest geschikte plaats voor skate lessen, maar er is geen betere plaats in Amersfoort; het is wachten op de combibaan. Foto's: >>

In-line skate ronde: Ronde van Flevoland
De AIJV is bezig met het plannen van een toertocht rond de Flevopolder die de naam Ronde van Flevoland zal krijgen. Om de afstand van 145 km. te overbruggen zal er met een constant tempo van rond de 20 km p/uur worden gereden. Door voldoende stops, minstens 5 en een lange pauze van 1 uur halverwege het traject is dit voor de geoefende skater prima te rijden. De route bestaat vrijwel 50/ 50 uit asfalt en beton fietspaden. Geen last van autoverkeer en weinig hoogteverschillen. Het start- en eindpunt bevinden zich onder de Nijkerkerbrug.
De tocht voert langs veel water, maar ook afwisselend landschap variërend van bossen, weilanden, dijken, campings, jachthavens tot een mooi uitgestrekt vogelgebied langs het Markermeer. Met een paar stedelijke onderbrekingen zoals Zeewolde, langs Lelystad, door Bataviastad en Almere-Haven. Zowel hier als in Bataviastad liggen klinkers, maar zeer goed begaanbaar. Op de Oostvaardersdijk bij Muiderzand bevinden zich de enige stukken met slecht asfalt verdeeld over zo'n 4 km. Tussen Marinahaven bij Lelystad en de Ketelbrug ligt over een afstand van 16 km. grover asfalt wat iets zwaarder rijdt. Op dit traject ligt om elke kilometer een wildrooster waar even gekluund moet worden.
De tocht zal worden verreden op een zaterdag in mei, juni, juli of augustusen en zal ongeveer zo'n 10 uur in beslag nemen. Het is de bedoeling om te rijden onder ideale weersomstandigheden en worden 3 datums gepland.
Route: >> Info: Pim Tupang.

Mei trainingskamp
Van vrijdag 13 mei tot en met zondag 15 mei willen John en Vera een trainingskamp organiseren bij de skeelerbaan in Doorn voor de junioren en pupillen. We gaan daar oa. skeeleren, mountainbiken, hardlopen en 2 nachten slapen in een tent. Als je mee wilt, geef je dan op voor 3 Mei via de persoonlijke uitnodiging.

Nieuwe en oude voorzitter Frans Groot nieuwe voorzitter AIJV
Op de algemene vergadering is Frans Groot (links op de foto) benoemd tot nieuwe voorzitter, die hiermee Henk van Rooijen op volgt. Hoogtepunten uit de inleidings speech van de (oude) voorzitter waren: in-line skaten is een groot succes, jeugdschaatsen blijft enorm populair, en veel leden gaan over naar de pupillen, nieuwe outfit voor trainers, combibaan 'dichtbij', natuurijsbaan niet open, maar wel samenwerking met Nijkerk. De Loek Vuysters trofee, voor vrijwillegers werk, werd uitgereikt aan John Huiden voor al zijn aktiviteiten bij het wedstrijdschtaatsen. Tot slot werd Hein Visser benoemd tot erelid. Hij heeft als pionier het skaten binnen gebracht bij de AIJV, en uitgebouwd tot een onmisbare onderdeel van de AIJV. Hiermee is de AIJV een 4-seizoenen vereniging geworden.

10 mei: Combibaan voorbereiding besluit in "de Ronde".
Het ijsbaanterrein wordt ingericht met een combibaan voor skeeleren in de zomer en schaatsen in de winter. Dit besluit heeft B&W genomen, en voorgelegd aan de raad. De inhoudelijke informatie kan je vinden op de volgende pagina bij de gemeente: >> Hier staan onder andere het definitieve inrichtingsplan >> De kaart van het gebied (met globaal de geplande layout van het ijsbaanterrein): >> De gemeenteraad wordt nu om instemming gevraagd, waarna de plannen op 24 mei formeel vastgesteld worden. Tegen het besluit (in de vorm van het vastgestelde bestemmingsplan) kan dan eventueel via de wettelijke procedures bezwaar gemaakt worden. Planning:
- 19 april 20-21 u: info bijeenkomst Ontwerp bestemmingsplan en beheersplan in "de Ronde".
- 10 mei: Ontwerp bestemmingsplan: voorbereiding besluit in "de Ronde" (inspreekrecht, tussen 19 en 21u)
- 24 mei: Ontwerp bestemmingplan in "het Besluit" (vanaf 21u).
Bostraining start op 28 april
Met ingang van 28 april is er elke donderdagavond bostraining. Er wordt gewerkt aan conditie en schaatstechniek. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen aan deze training. Trainers zijn Toon Zonderland en Kim Leliveld. We starten om 19.00 bij het clubhuis en trainen in park Randenbroek. Tussen 20.00 en 20.30 zijn we weer terug bij het clubhuis.

Fietstraining start op 27 april
Met ingang van 27 april gaan we weer elke woensdagavond (race)fietsen. De TC heeft een fietsplatform voor ogen. Dat betekent dat iedereen mee kan doen. De training staat onder leiding van Robert Vink (trainer woensdagschaatsen U03) en een aantal vaste begeleiders (volwassen ervaren fietsers) en is van 19.00 - 21.00 uur (uiterlijk) We zijn altijd voor donker thuis en we starten vanaf het clubhuis. Alleen als het te nat is, rijden we niet! Geef jezelf op bij Robert Vink, email: accolade@zonnet.nl of even bellen 06-28928512. Meer info >>

Komt allen kijken (of meedoen)
Het inline-skate seizoen is in alle hevigheid losgebarsten. In de Mijnten-MNSC competitie zijn inmiddels al 2 wedstrijden gereden. Goed om te zien dat de AIJV hierin steeds beter vertegenwoordigd is. Bij de eerste wedstrijd in Gouda verschenen 7 AIJV-ers aan de start, de week daarna in Zeist streden 8 AIJV-ers om de prijzen. Zaterdag 7 mei slaat dit reizende circus haar tenten op in Nijkerk, een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen bij deze spectaculaire sport en onze rijders aan te moedigen. De meeste jeugd rijders zitten in de categorieen pupillen1, kadetten en junioren en starten tussen 12:30 en 15:00 uur. Op 3 onderdelen wordt gestreden om de dagprijs, namelijk 700 meter tijdrit, 1400 meter inline en een 4900 meter inline race. Na de jeugd zijn vanaf 16:00 de senioren te bewonderen, zij rijden een marathon over 25 minuten en 3 ronden. Wist je trouwens dat je zelf ook mee kunt doen aan de wedstrijden? Ook als je geen licentie hebt. Meer info: >>, Assisteren: >>


21 April: Algemene ledenvergadering
Op donderdag 21 april wordt de jaarlijkse algemene leden vergadering van de AIJV gehouden. Belangrijke onderwerpen zijn:
- stand van zaken combibaan en jaarverslagen
- bestuursverkiezing; voorstel Frans Groot te benoemen tot nieuwe voorzitter
- begroting en prioriteiten voor het volgend jaar
- 15 jaar jeugdcommissie.

Groot wielren en inline-skate sportfestijn Soest
Duizenden kijkers bewonderden de doorkomst van de Giro d’Italia vorig jaar in Soest. Het succesvolle en sfeervol evenement vroeg om een vervolg. De betreffende organisaties hebben wederom de handen ineen geslagen. De uitkomst is dat er een groot sportfestijn wordt georganiseerd. Centraal staan het wielrennen en het inline-skaten. Hiervoor worden wedstrijden georganiseerd voor diverse categorien van regionaal tot nationaal. Op zondag 17 april vanaf 10 uur organiseren W.V. Tempo & S.S.V. Eemland samen met de winkeliersvereniging Soest-Zuid en de Gemeente Soest in het kader van de Nationale Sportweek een groot dagvullend sportfestijn. Op Plein van Zuid wordt het een groot feest: er zullen demonstraties plaatsvinden van een flink aantal andere sporten en er een uitgebreid entertainmentprogramma vanaf 12.00 tot 18.00 uur met live muziek. Alle winkels zullen open zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten vinden plaats vanaf de Soesterbergsestraat bij winkelcentrum Soest-Zuid. Inline-skate programma:
14.15 uur Skeelerclinic voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar)
14.00 uur Inline-skaten Dames en Mastercategorie 40 km.
15.30 uur Inline-skaten A en B-rijders met bekende marathontoppers 40 km.
Alle info: >>

MNSC-skate info
Het nieuwe in-line wedstrijd seizoen staat voor de deur. Op 16 april gaan men van start met de eerste wedstrijd in Gouda. Daaraan voorafgaand wil het bestuur van de M-MNSC enkele praktische zaken geregeld hebben, zodat op de eerste wedstrijddag alles vlotjes kan verlopen. Lees daarvoor de volgende instructie: >>

Geen FNS en SAS in 2011
Helaas organiseert de AIJV in 2011 geen Fridaynight en Sunday Afternoon Skatings. Wegens het afnemende animo aan deze skatings wil de AIJV in 2011 eerst inventariseren hoe de interesse voor deze skating weer kan worden verhoogd, zodat we de FNS en SAS weer met groot succes kunnen organiseren, Komend jaar zullen dan ook alle skaters en vrijwilligers benaderd worden om mee te werken aan een enquête. Deze zal ook binnenkort op onze website verschijnen. Wij roepen zoveel mogelijk skaters op om deze enquete in te vullen. Dus hou onze website in de gaten.

Zomertijd; beginnersgroepen starten
Omdat de zomertijd is ingegaan, gaan de beginnersgroepen ook weer op de 'in-line skates'; op 29 maart om 19.30 starten de trainingen van af het clubgebouw.

Stier 'Hein trekt er aan'
De grootste stier ter wereld staat sinds zondag in Amersfoort. Het beest ‘Onze Stier’ weegt een slordige 8000 kilo en is met een hoogte van vijf meter een imposant kunstwerk. In 2009 werd zijn voorganger, een houten stier, vernield. Met "Onze Hein" prominent in beeld vooraan. Maar ook niet uit te vlakken: aan het andere touw vooraan: Casper (rechts) en Jonan (links) Meer in de Telegraaf: >>

Skeelerpak passen en bestellen
Dinsdag 5 april van zeven tot acht is het mogelijk om een skeelerpak te bestellen. De kosten bedragen 60 euro en kunnen direct contant afgerekend worden. De pakken worden dat besteld bij Mijnten en zo spoedig mogelijk afgeleverd. Er is paskleding aanwezig.

Bas op podium Verslag van de Vickingrace van Bas
Vrijdagochtend 18 maart 2011 gaat om 5 uur in de ochtend onze wekker. Wat is het nog vroeg en wat is het nog donker! Maar ja om zeven uur moeten we in Heerenveen zijn want om 8.00 uur start de eerste wedstrijd van Bas. Een 500 meter.
Spannend het eerste internationale toernooi. En leuk ook om al die verschillende talen rondom je te horen. Pools, Duits, Engels, Zweeds, Noors, Fins en ook nog Friezen. Ieder met z'n eigen ploeg. Als eerste starten de meisjes 11 jaar, gevolgd door de jongens 11 jaar en zo gaat dit door tot en met 16 jaar.
Dan mag Bas aan de start verschijnen. 500 meter in een goede tijd van 42,19. Goed voor een derde plek. Rond half elf volgt de tweede ronde. Weer een 500 meter. Hier rijdt Bas een tijd van 42,02. Goed voor een 1ste plek. Helaas voor Bas moest hij deze plek delen. Rond half twaalf 's ochtends alweer onderweg naar Amersfoort.
Zaterdag wederom om 5 uur het bed uit. Zelfde ritueel. Bas zeer ontspannen. Rond 8 uur weer een 500 meter. Bij deze race is de tijd 42,62 goed voor een 5 de plaats. Bas is hier niet heel tevreden mee. Geconcentreerd naar de 1000 meter, de laatste wedstrijd. Bij deze wedstrijd wordt Bas 3de met een mooie 1.23.13. 3 seconden onder zijn PR.
Overal is Bas 3de geworden. Een resultaat om trots op te zijn.
Het waren lange dagen, maar ook dagen om met een tevreden gevoel op terug te kijken. Perfecte organisatie. Heel veel kinderen, meer dan 300! Met heel veel pr's voor iedereen. Een feestavond ter afsluiting. Voor 300 kinderen macaroni. En ook voor de ouders een feestelijke maaltijd. Daarna huldiging en disco maar dat laatste hebben we, gezien de vermoeidheid van ons allemaal maar overgeslagen. De schaatsen kunnen voor dit seizoen weer opgeborgen worden. Zaterdag toch naar Heerenveen ……… skaten op de indoorbaan, om het af te leren.
Prijsuitreiking tijdens het gala: >>, De uitslagen: >>

Demi met Ab Hooglang bokaal Record wedstrijden Heerenveen
Op de laatste dag van het schaatsseizoen werd Thialf weer bezet door de schaatsers van de Samenwerkende Schaatverenigingen uit Amersfoort, Zeist, Woudenberg, Soes en Nijkerk. Voor alle schaatsers en trainers altijd weer spannend, wordt al de arbeid van de afgelopen maanden beloond met een mooie tijd? Nou dat kun je wel stellen. 19 AIJV-ers reden in totaal 28 persoonlijke records. De grootste verbetering was voor Mart Wijntjes, hij verbeterde zijn beste tijd op de 700 meter met maar liefst 11 (!) seconden. De uitslagen zullen snel hier gepubliceerd worden. Na afloop van de wedstrijd werd volgens traditie de Ab Hoogland bokaal uitgereikt door Ab Hoogland zelf. Niet gehinderd door in mitella onder zijn trui verstopte arm als gevolg van een schouder operatie, reikte hij de prijs uit aan Demi Huiden. Demi heeft dit seizoen heel hard gewerkt, was elke training aanwezig en heeft verreweg de meeste wedstrijden gereden. Het harde werken van Demi werd niet alleen beloond met de terechte toekenning van de Ab Hoogland aanmoedigings bokaal, ook op het ijs kreeg zij een beloning in de vorm van dikke PR's op de 500 en 1000 meter (ruim 6 seconden!). Demi gefeliciteerd je hebt het verdiend. En nu allemaal even uitrusten en dan vanaf begin april weer lekker inline-skaten, fietsen, lopen, springen en genieten.
24-3 Demi met Ab Hooglang bokaal: >>

Mijnten Voorjaarstocht 26 Maart
Aanstaande zaterdag zal de Mijnten Voorjaarstocht weer gereden kunnen worden. Het is een mooie tocht van ongeveer 30 km. Halverwege zal er een drinkplaats zijn. De start is om 13.30 bij Mijnten te Hoevelaken. Vooraf staat de koffie klaar en na afloop de fris. De flyer: >>

Afsluiting jeugdschaatsen met wedstrijden
Op zondag morgen hebben ongeveer 80 kinderen in Utrecht ter afsluiting van het jeugdschaatsseizoen een wedstrijdje gereden van 100 en 300 meter. Deze wedstrijd was bedoeld voor de jeugdschaatsers, die volgend seizoen pupil worden. Vanuit onze vereneging hebben meegedaan (omdat ze met de clubkampioenschaapen zo goed gepresteerd hebben): Tes van der Velden, Toon Schoonhoven, Ben van Brussel, Max Bouma en Lars van de Boogaert. Ze hebben allemaal persoonlijke records gereden!!! Van alle jongens bleek Ben van Brussel de snelste van allemaal te zijn na twee afstanden en Tes werd van alle meiden welverdiend tweede. Een schitterende afsluiting van het jeugdschaats seizoen voor deze 5 toppers !!! Foto filmpje: >>

Foto's diploma uitreiking
Zaterdag 12 maart zijn de kinderen van de schaatsklas als afscheid van het seizoen naar Leisure Ice Centre in Dronten geweest. Omdat het de laatste dag van het seizoen in Dronten was, waren er tal van leuke activiteiten georganiseerd. Als afsluiting was er in het clubhuis warme chocomelk met slagroom en erwtensoep. Altijd lekker al is het buiten inmiddels 15 graden. Dick van Burgsteden heeft weer de Dick van Burgstedenbokaal uitgereikt samen met Lars van den Bogaart. Lars had de bokaal vorig jaar gewonnen. Dit jaar ging de strijd tussen drie kinderen, Willemijn Harmsen, Dinieke van Veelen en Sander van Klinken. Uiteindelijk ging Sander er met de bokaal vandoor. Sander gefeliciteerd.
Wederom zijn er foto's gemaakt. Door de SCHERP redaktie >> en door Csilla: >>

In-line skate training
Dinsdag 22 februari was de laatste zaaltraining van dit seizoen. Nog een paar weekjes op het ijs en dan is het schaatsseizoen voorbij. Maar niet getreurd binnenkort starten de inline-skate lessen en trainingen weer. Meer informatie binnenkort op de site.

54 foto's en meer diploma schaatsen
update 9 Maart Zie hier 54 foto's van het diploma-schaatsen, gemaakt door de redactie van ons clubblad SCHERP op zaterdag 5 maart >> en nog meer foto's van Arjan van Valkenhoef: >>

Bas de Vries uitgenodigd voor Vikingrace
Op 18 en 19 maart vindt in Heerenveen voor de 23e keer de Vikingrace plaats. Een internationale wedstrijd voor jongens en meisjes van 11 tot en met 16 jaar. De Vikingrace is vooral bedoeld om de deelnemers uit 13 landen gemotiveerd te houden voor de schaatssport door hen een boeiende internationale competitie met leeftijdsgenoten te bieden. Bekende deelnemers uit het verleden zijn onder andere Anni Friesinger (1992) en Ids Postma (1989 en 1990). Ook Margot Boer won vier maal (tussen 1998 en 2001). Bekende toppers die we nu tegenkomen bij bijvoorbeeld het WK Afstanden zijn Pekka Koskela (deelnemer in 1999) en de huidige wereldkampioen bij de junioren Sverre Lunde Pedersen (2005 - 2010).
Door de resultaten van het afgelopen seiz\oen heeft Bas de Vries ook een uitnodiging gekregen voor de wedstrijd. Meer info: >>

Baanrecords Bas de Vries in Utrecht
Zondag 27 februari zijn in Utrecht de baankampioenschappen verreden waarbij Bas de Vries winnaar is geworden in zijn categorie. De uislagen: >>
En op dinsdag heeft Bas met andere AIJV'ers het nog eens dunnetjes overgedaan bij de supersprint >>. Bas heeft hier fors huisgehouden met forse PR's en zijn 4de baanrecord. Hij heeft nu op de 300, 500, 700 en 1000 het baanrecord in handen.

Recordwedstrijden Heerenveen 21 maart 2011
Zoals ieder jaar organiseert AIJV met SSV ook dit jaar weer de recordwedstrijden in Thialf. Dit jaar is dat op maandagmiddag 21 maart van 13:30 tot 16:30. De kosten voor deelname zijn waarschijnlijk gelijk aan vorig jaar (10 Euro), dit kun je op 21 maart contant betalen. Er is een beperkt aantal (20) startplaatsen beschikbaar. Opgave is mogelijk tot 10 Maart. Meer info is per mail verstuurd.
Naast deelnemers zijn we ook nog opzoek naar mensen die willen helpen om de wedstrijd mogelijk te maken. Denk aan klokkers, bedediening rondebord en bel laatste ronde etc. Mocht je niet willen schaatsen maar wel willen helpen dan horen we dat ook graag.
Opgave bij Joost.

Forum registratie 'gebanned'
Sinds meer dan een jaar is registratie op het forum alleen mogelijk als het email adres niet verboden ('gebanned' )is, zodat spammers op het forum worden tegengehouden. In de praktijk betekent dit dat heel veel email adressen tegengehouden worden. Echter, middels een email naar de webmaster @ aijv.nl kan je ook geregistreerd worden.

Vrije schaatsuren ivm NK Junioren
In het weekend 12 en 13 maart worden de KPN NK Afstanden voor Junioren gehouden in Utrecht. Daarom vervallen er schaatsuren, en kan er ingehald worden. Op zaterdag 12 maart is er toerschaatsen mogelijk van 07.00-08.00 uur voor U26 en U27. Op zondag 13 maart is er een extra training voor U06-U07-U08 van 17.30 - 20.00 uur.

Verslag NK Jeugdmarathon Heerenveen 26 februari 2011
De AIJV jeugd was goed vertegenwoordigd deze keer bij het NK Marathon in Thialf. Dankzij de goede prestaties tijdens de marathoncompetitie op de Vechtsebanen, waarbij ze als 1e, 2e of 3e in het klassement geëindigd waren hadden ze een uitnodiging gekregen voor het NK. Het was prettig druk en gezellig in Thialf. En de organisatie was perfect in orde. Zo begint net volgende verslag: >>, foto's: >>

Diploma uitreiking jeugdschaatsen
Op 12 maart is er weer de feestelijke uitreiking van de diploma's en tevens weer iets leuk georganiseerd. De jeugd gaat naar Leisure World Ice Centre in Dronten om met ze'n allen op een andere baan te schaatsen. De trainers zullen er zoveel mogelijk zijn om je te begeleiden en natuurlijk om er een leuke middag van te maken. Het is ook toegestaan dat ouders, broers, zussen en/of vriendjes mee gaan om te schaatsen.

Linda van Dijk rijdt twee CR's
Bij de NK supersprint op zaterdag 20 februari heeft Linda van Dijk haar eigen clubrecords op de 100 en 300 m verbeterd. Op de 100m van 11.86 naar 11.61 sec en op de 300m van 28.35 naar 27.78 sec. Uitslagen: >>

Baankampioenschappen Utrecht 27 februari 2011
Voor de baankampioenschappen pupillen en Junioren C op 27 februari zijn de volgende AIJV schaatsers geselecteerd: Emma Schoonhoven, Bas de Vries Casper Donker en Lian van Rijn. En Demi Huiden stata op de reserve lijst. De geselecteerden: >>

NK Jeugdmarathon Heerenveen 26 februari 2011
Op zaterdag 26 februari staat Thialf in het teken van de NK marathon. In een dagvullend programma worden de NK's voor de pupillen, junioren, masters en de prof's verreden. Bij de pupillen en junioren zullen ook een viertal AIJV'ers (Bas,Casper, Doke en Emma) meerijden. En bij de Masters staat Henk Huitema op de deelnemerslijst. Meer info: >>

Henk Ketelaar memorial toertocht
Uit eerbetoon aan de op 13 januari j.l. overleden grondlegger van FlevOnice, de heer Henk Ketelaar, wordt de 3e schaatstoertocht van het winterseizoen gedoopt tot de HK memorial schaatstoertocht. De heer Henk Ketelaar, zelf fervent schaatsliefhebber, overleed op 13 januari j.l. op 67-jarige leeftijd. Henk Ketelaar werd door personeel en medewerkers van FlevOnice en Dorhout Mees veelal 'HK' genoemd. Directie en personeel van FlevOnice willen de naam van 'HK' in ere houden door een schaatstoertocht in het teken van 'HK' te organiseren. De HK memorial schaatstoertocht zal de gebruikelijke items bevatten zoals de (stempel) tijdregistratie, "Koek en Zopie", muziek, speaker en een mooi aandenken. Meer info: >>

AD artikel Jaloersmakend natuurijs
'De elfstedentocht in Nederland. Al even geleden. Schaatsen op de Amersfoortse ijsbaan? Idem. Niet zo gek dat de regio Amersfoort uitstekend vertegenwoordigd was op de Oostenrijkse Weissensee waar de afgelopen twee weken een ware Nederlandse invasie plaatsvond.' Dat is de inleiding van een artikel in het AD van 5-2. Artikel: >>


Weisseneee AIJV'ers. AIJV'ers op de Weissensee
Dit jaar gaat er een record aantal AIJV'ers naar de Weissensee. In de eerste week van 23 t/m 30 januari zal een groep van 18 man er zijn. In de tweede week zijn Loek en Wilbert er. De komende dagen zal het ijs in elk geval weer groeien. Wil je dit volgen, kijk dan verder op het forum, of op de site van de Weissensee, >> Uitslagen en foto's op het forum >>
Foto's Wim: >>
Foto's René de Klein: >>
Jaloersmakend Reschensee !?
Als alternatief van de Alternatieve Elfstedentocht Wieissensee is er een nieuw initiatief. Een alternatieve elfstedentocht op de Rechensee, georganiseerd door Stichting Alternatieve Elfstedentocht. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. De organsitie is op dezelfde leest geschoeid met (identieke!) uitslagen site en dagkranten. En het ijs ziet er fantastische zwart uit. Meer weten? Informeer volgende week bij AIJV'er Clemens Salet, die er nu is, of bekijk de site: >>

Bas de Vries tweede bij NK
AIJV'er Bas de Vries heeft op zaterdag 29 januari een tweede plaats behaald bij de Nederlandse pupillentoernooi. Hij had er goed zin in en opende op de 500m met een supersnelle 11.7(!), dit was de basis voor een dik PR van 43.24 en leverde een tweede plek op de afstand. Helaas viel zijn 1000m iets tegen (1:27.04). In een man tegen man gevecht met de uiteindelijke winnaar van het toernooi Chris Huizinga moest hij het onderspit delven. Bas op podium Uitslagen: >>, toernooi info >>

IJSBERICHT 30 januari
Vandaag is het ijs 2,5 cm dik. Toen we in november die dikte bereikten, viel er 10 cm sneeuw op; een dikke deken waardoor het in december niet sterk genoeg kon worden, ondanks aanhoudende vorst. Nu is het niet de sneeuw die ons parten speelt maar zijn het de weersverwachtingen die ons dwars zitten: nog twee nachten lichte tot matige vorst - de ijsdikte groeit tot maximaal 4 cm - en daarna gaat het weer dooien. We hopen dat Koning Winter alsnog in februari toeslaat. In onze historie is het wel vaker gebeurd dat de ijsbaan in februari nog enkele dagen open was.

22 Januari Clubkampioenschap Marathon
.
Op zaterdag 4 december is de marathon clubkampioenschap afgelast vanwege het slechte weer. Deze zijn nu verschoven naar 22 januari en komen in plaats van de ploegenachtervolging.

LEDEN ENTHOUSIAST OVER COMBINATIEBAAN
Een drukbezochte ledenvergadering ging op 20 januari unaniem en enthousiast akkoord met ons plan voor de financiering van twee nieuwe ijsbanen op ons terrein. In de eerste plaats een "combinatiebaan" die geschikt is voor inline-skaters en in de winter voor schaatsers. Op die "combi" komt een dunne laag water die al gauw bevriest tot enkele centimers VASTLIGGEND ijs (onze sneeuwschuivers kunnen er niet doorheen zakken). Om beschadigingen te voorkomen, zal deze baan gereguleerd worden geopend voor leden en mensen met gezinskaarten, in zomers en winters. De tweede baan is traditioneel met DRIJVEND ijs, zoals we die al meer dan 800 dagen hadden in onze historie. Maar die baan wordt dus wel wat kleiner om ruimte te maken voor de "combi".

Jeugdelfstedentocht 22 Januari
Zaterdag 22 januari (dat is aanstaande zaterdag al!) kan iedereen zich uitleven op het ijs! Dan doet het jeugdschaatsen van de AIJV weer mee met de jeugdelfstedentocht op de ijsbaan in Utrecht. Maar ook als je niet op schaatsen zit kan je meedoen. Er zullen weer veel deelnemers aan deze tocht meedoen en iedereen wil natuurlijk zonder ongelukken de finish halen. Daarom adviseren wij: "Als je eenmaal aan de start van deze geweldige tocht staat, zal de speaker je belangrijke aanwijzingen geven. Luister daarom goed en volg deze 'spelregels' nauwkeurig op en zorg dat je materiaal in orde is!!!" Meer info op >>

Stem over de Combibaan
Op het IJsbaanterrein willen we een combinatie van een skeeler- en een ijsbaan maken, een zogenaamde combibaan. Het terrein kan daardoor het hele jaar worden gebruikt en er zijn meer dagen waarop geschaatst kan worden. Het deel aan de weg blijft zomers openbaar toegankelijk, zodat wandelaars hun hond kunnen uitlaten, kinderen kunnen spelen en omwonenden kunnen voetballen en picknicken.
Dit plan geeft winst voor schaatsters, skaters, omwonenden en andere parkliefhebbers. Hoe kan dat? Met een combibaan (door de gemeente skeelerbaan genoemd) zullen we vaker kunnen schaatsen in de winter. De banen in Ede, Arnhem en Doorn hebben al vele schaatsdagen achter de rug, terwijl onze natuurijsbaan door de sneeuw moest achterblijven. Dat schaatsfeest willen wij ook voor de vele schaatsliefhebbers in Amersfoort. Dat kan met een combibaan met slechts een dun laagje water. Na twee nachten matige vorst betekent dat schaatsen en sneeuw is gemakkelijk te verwijderen. In de zomer is deze baan geschikt voor veilig skaten, vooral voor kids.
Ga met bijgaande link naar optie 11 van de park Randenbroek site. U kunt voor (BLIJ) of tegen (NIET BLIJ) de combibaan stemmen >>. Kijk ook eens bij de andere projecten in het park en breng ook daar je stem uit.


Verslag interclubwedstrijd

Mede dankzij de medewerking van de ouders kunnen we terugkijken op een gezellige en geslaagde schaatsavond. In de voorbereiding hebben we wat probleempjes moeten oplossen, maar op de avond zelf is alles bijzonder goed verlopen. De tijden zijn terug te vinden op: www.schaatscircuit.nl Kies dan in het linkermenu Uitslagen en kies daarna voor: Wedstrijd 12: 15 januari 2011, Heerenveen (ja, dit moet dus Dronten zijn). Het meisjes/dames-team is 3e geworden (van 5 deelnemende ploegen) en het jongens/heren-team is 6e geworden (van 10 deelnemende ploegen).

Van der Kam sponsort AIJV. Training jacks van sponsors van der Kam en de Velden
Alle trainers kregen onlangs een lesje van marathon rijder Bram Versteeg. Toen zij in het clubgebouw arriveerden, kregen zij nieuwe trainersjacks, die werden gesponsord door modewinkel van der Kam en accountants en belastingadviseur de Velden. Alle hulptrainers kregen 'n bodywarmer. De foto's: >>YouTube kanaal van de schaatsbroeders
Nick en Igor Glättli hebben al enige tijd een YouTube kanaal met schaatsfilmpjes. Het is hun bedoeling om dit kanaal te voorzien van zoveel mogelijk van leuke schaats video-items gaan voorzien (natuur ijs, bezoekjes andere ijsbanen, schaatstrainingen woensdag avond etc). Van afgelopen woensdag en het laatste netuurlijs staan er ook filmpjes op. Het kanaal: >>

Jury rooster
Voor de laatste deel van het seizoen is het jury rooster aangepast. Deze is >>

Interclubwedstrijd zaterdag 15 januari 2011 te Dronten.
Door de Gooise Hardrijders Vereniging (GHV) wordt een interclubwedstrijd georganiseerd in Dronten van 17.30 tot 20.30 uur. Hieraan doet onze vereniging mee met twee teams. Een herenteam met Ome Kees en zijn neefjes en een damesteam. Supporters zijn uiteraard van harte welkom en nodig.

9 Januari AIJV naar FlevoOnIce.
Op zondag 9 januari gaan we voor de tweede keer naat FleveOnIce. Vertrek om 9.00 uur stipt vanaf de carpool plaats te Leusden (achter Eurofleur) >>. Daar zullen wel genoeg auto's zijn om eventueel te kunnen meerijden. Iedereen schaats voor zichzelf en zo lang hij/zij zelf wilt.

Stad-Amersfoort "Wij willen Skaten en Schaatsen".
In de Stad-Amersfoort van 9 dec heeft een ingezonden stuk gestaan dat begint als volgt: "De Amersfoortse IJs vereniging is al tien jaar bezig om een combibaan te realiseren voor Skaters en Schaatsers uit Amersfoort en Omgeving". Het artikel: >>.

Kerstijsbaan in Amersfoort.
Vanaf 27 November tot en met 2 Januari is de Kerstijsbaan op het Onze Lieve Vrouwenplein midden in stad geopend. De website is geheel vernieuwd, en zelfs via een webcam kan gekeken worden hoe druk het is. Info: >>

Archief 2010

Nieuws archief 2011

Archief 2010