Schaatskoorts in het AD, Dag 1-5

Dagelijks volgt met AD de schaatskoorts.

Hier de reportage van Zaterdag 21 januari

Donderdag dachten de meesters dat het schaatsen op Amersfoorts natuurijs aan de Rubensstraat er niet meer in zat, Een dag later is alles anders. We krijgen namelijk weer een paar dagen goede vorst.
,,Zo zie je maar weer”, zegt ijsmeester van de Amersfoortse IJsvereniging en schaatsfanaat Kees van Burgsteden (70). ,,Gisteren waren we in mineur omdat de temperatuur volgens de voorspellingen omhoog ging, naar 5 graden boven nul, maar ineens is het kwik donderdagnacht omlaag geschoten naar -5. Compleet tegen het weerbericht in! En wat denk je? Vannacht is -7 voorspeld en zondagnacht -4. Dat is toch prachtig! Daarom is het weer zo mooi. Er is geen pijl op te trekken.”

Hier de reportage van Vrijdag 20 januari


Verlekkerd stonden ijsmeester Kees van Burgsteden (70) en zijn partner-in-ice Adrie van Zanten gisterochtend bij de ijsbaan op de Rubensstraat. Popelend als kleine jongens, ze wilden zo graag, met boor en rolmaat. De uitslag: vier centimeter. Meer, maar te weinig.

Hier de reportage van Donderdag 19 januari

“Het heeft niet gevroren zoals het moest. Ik had gehoopt op vier centimeter langs de rand van de schaatsbaan. We zitten op drie.
Ik had meer vorst verwacht. Maar dat is het Nederlandse weer, hè”, zegt Kees van Burgsteden (70), ijsmeester van de Amersfoorts IJsverenging – en schaatsgek.

 

 

Hier de reportage van Woensdag 18 januari

De schaatsers die hun schaatsen bij Kees komen slijpen vertrekken vandaag naar Doorn en het Leersumseveld om op natuurijs te schaatsen. Zij kunnen niet langer wachten. Bij de verenging heeft Kees een vijftal leden opgeleid tot schaatsslijpers. Hij heeft zelfs zijn eigen slijpmateriaal gemaakt.

Hier de reportage van Dinsdag 17 januari

Amersfoorter Kees van Burgsteden (70) is een van de zes ijsmeesters van de vereniging én fanatiek schaatser. Deze week volgt deze krant hem in aanloop naar het eventuele Amersfoortse natuurijs, voor het eerst in vijf jaar.

Kees pakt de Noorse en de Nederlandse weersites erbij. ,,We moeten de pluimen bekijken. Neerslag, temperatuur en dauwpunt. Pas als alle weerstations hetzelfde plaatje laten zien, geloof ik het. Want het blijft natuurlijk een voorspelling.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.