/* CSS Document */

Skate training

© Olaf Lemaire

© Olaf Lemaire

Inline skaters vanaf 16 jaar die wekelijks recreatief willen trainen, kunnen elke dinsdagavond in het clubgebouw terecht. Vanaf 19.00 uur is de deur open, zodat we om 19.30 uur kunnen vertrekken voor een training of een toertocht. Tijdens het skaten is het verplicht om een (fiets)helm te dragen. Verder adviseren we dringend om ook pols-, knie- en elleboogbescherming te dragen. Wanneer je in de winter meerijdt, adviseren we ook om voldoende verlichting te dragen. In 2017 loopt het seizoen van 25 maart tot en met 23 september 2017.

Omdat er diverse niveaus zijn, zijn de trainingen onderverdeeld in 5 groepen, zoals hieronder beschreven wordt.

Groep 1 – beginners

In deze groep wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het inline-skaten. Denk hierbij aan een stabiele basishouding, lange stand, een bocht rijden, kunnen vallen en uitwijken en als belangrijkste: remmen.

Deze basistraining duurt 5 weken en wordt gegeven op de skatebaan.Daarna men door kan stromen naar de volgende groep. Instroomdata voor de beginners cursus zijn 4 april, 23 mei en 22 augustus 2017.

Groep 2 – techniek

© Olaf Lemaire

© Olaf Lemaire

In deze groep oefent men diverse behendigheden op o.a. de skatebaan, parkeerplaatsen en viaducten. Denk hierbij aan technieken als remmen,klimmen, afdalen, scherpe bochten maken, overstappen en omgaan het hindernissen. Hierna volgt een toertocht van ongeveer 10-15 km met een kruissnelheid van +/-15km/u.

Groep 3

Wanneer men in deze groep meerijdt, dan worden er geen oefeningen meer gedaan gedaan en kan je zelfstandig zonder begeleiding rijden. Men rijdt een toertocht van ongeveer 20+ kilometer, waarbij de kruissnelheid tussen de 18-20 km per uur is. Onderweg worden nog wel aanwijzingen en adviezen gegeven om de inline-skate techniek te verbeteren.

Groep 4 
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Zij rijden een toertocht van ca 30+ km. met een kruis snelheid van 20-22 km per uur.

Groep 5
Inline-skaters in deze groep hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Deze groep rijdt een tocht van ongeveer 40 km. De gemiddelde snelheid is 22-24 km per uur.

Afhankelijk van het aantal aanwezige inline-skaters, kan het voorkomen dat groepen worden samengevoegd of dat er een groep wordt toegevoegd.

Veiligheid staat voorop bij het rijden van de tocht in en om de stad Amersfoort en de voor- en achterrijders zorgen ervoor dat het tempo voor iedereen goed te volgen is.

Mocht je twijfels hebben welke groep het beste bij jouw past, vraag het dan aan de begeleiders of aan een van de leden van de skate commissie.

Vrijdagavondtrainingen:
Op vrijdagavond hebben we een techniek training op de skate-baan, van 20.00 tot 21.30 uur. Dit is een techniek training voor de gevorderde inline skater. Skate je in niveau groep 2 t/m 5 van de dinsdagavond en wil jij je inline skate prestaties verbeteren? Dan ben je van harte welkom!

Als de 033 SKATE op vrijdagavond wordt verreden is er geen vrijdagavondtraining op de skate-baan.
De 033 SKATE wordt verreden op de vrijdag vanaf 20:00, op de data: 2 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni en 7 juli.

© Olaf Lemaire

© Olaf Lemaire

Voorwaarden voor deelname
Nieuwe deelnemers krijgen 2 lessen gratis, zodat ze het inline skaten kunnen uitproberen en kennis kunnen maken met onze vereniging. Vanaf de 3e les kost een training €10,-, maar men kan ook kiezen om lid te worden van de AIJV (zie hiervoor de aanmeldpagina). Voor de lidmaatschap kosten, klik hier. Mocht u nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail.
Verder gelden tijdens het rijden van de tochten de volgende skate regels.

o Gezelligheid staat voorop!
o Het dragen van een helm is verplicht;
o Pols-, knie- en elleboog bescherming wordt dringend aanbevolen;
o Tijdens het skaten worden de verkeersregels opgevolgd;
o Samen uit, samen thuis;
o Tijdens het skaten worden zowel de officiële verkeersregels als de instructies van de trainer/begeleider opgevolgd;

De deelname aan de inline skate trainingen/tochten is op eigen risico.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com