/* CSS Document */

In-line skaten

De Amersfoortse IJsvereniging heeft zich de afgelopen jaren, naast het schaatsen, ook actief ontwikkeld op het gebied van de skatesport en heeft de skaters en skeeleraars uit onze regio zodoende veel te bieden.
Met het samenvoegen van de Skatebond en de KNSB is de familienaam voor skaten of skeeleren gewijzigd in: Inline-skaten. Inline-skaten wordt ook in het buitenland gebruikt voor alle disciplines: baan, weg, marathon en toer. Er is voor gekozen om dit vanaf heden ook in Nederland te gebruiken.Binnen de AIJV introduceren we ook de term Inline-skaten.

De AIJV organiseert het hele jaar door trainingen, voor zowel volwassenen en kinderen, en voor wedstrijdrijders en voor recreatieve skaters.
Tijdens deze trainingen staat niet alleen het leren beheersen van de basistechnieken centraal, maar ook het rijden van een leuke tocht samen met een gezellige groep.
Deze trainingen worden ook gegeven in de winter. Het is het dan al donker en goede verlichting wordt dan dringend geadviseerd, naast een valhelm en goede knie-, elleboog- en pols bescherming.
Tevens zijn er in de winter, van oktober t/m februari, ook zaaltrainingen die zich richten op het behouden en verbeteren van de conditie.

Voor de jeugd en wedstrijdrijders wordt er op maandag avond van april tot september met uitzondering van de vakanties en feestdagen inline-skate trainingen gegeven in de stad op het parkeerterrein Oliemolenkwartier naast Zandfoort aan de Eem. Meer info op de skate pagina bij de wedstrijden.

Voor de recreatieve inline skaters (d.w.z. vanaf 16 jaar) zijn er elke dinsdag trainingen van elk niveau. Elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur kan je in het clubgebouw van de AIJV de skates komen aantrekken (aanmelding vooraf is onnodig) voor een les die uiterlijk om 19.30 uur van start gaat. Deze trainingen worden ook gegeven in de winter. Het is het dan al donker en goede verlichting wordt dan dringend geadviseerd, naast een valhelm en goede knie-, elleboog- en polsbescherming.

Trainings groepen

De trainingen voor recreatieve inline skaters op de dinsdag zijn in 3-4 groepen onderverdeeld:

Beginnende skaters
Deze krijgen eerst een paar trainingen, waarin de grondbeginselen van het skaten worden bijgebracht. Je begint dan met oefeningen gericht op het onder de knie krijgen van de grondbeginselen van het skaten. Tevens wordt er een tochtje van enkele kilometers gemaakt en leer je onderweg om veilig te remmen.

 

De half-gevorderden
Deze groep vertrekt om 19.30 uur om diverse behendigheden te oefenen op o.a. parkeerplaatsen en viaducten, zoals remmen, scherpe bochten maken, overstappen, evenwichtsoefeningen, de “eekhoorn”, etc. Daarna volgt altijd een toertochtje van ongeveer 15 km.

Gevorderde skaters
Deze groep doet geen oefeningen meer en vertrekt rond 19.30 voor een leuk en gezellig tochtje van ca. 25 km. Onderweg worden nog wel aanwijzigingen en adviezen gegeven om het skaten te kunnen verbeteren.

De snelle en ervaren skaters
Deze rijders hebben eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig. Zij vertrekken om 19.30 uur voor een toertocht om hun conditie op peil te houden. Deze groep skate in een hoog tempo, onder begeleiding van ervaren leden van de AIJV, een toertocht van ca 35 tot 40 km.

Meer info is te vinden op de inline-skate pagina van het toer menu.

Meer aanbod

De AIJV heeft echter nog meer te bieden dan de trainingen:

Toerskaten
De meeste skaters houden het bij het recreatieve skaten, en meestal in ongeorganiseerde vorm, op straat of een ommetje in de buurt. Toerskaten houd in dat men wat langere afstanden aflegt in meestal georganiseerde tochten. Toertochten kan men in twee hoofdgroepen onderscheiden:


Pelotons tochten

Dit zijn tochten waarbij men als in één groep rijdt. De dinsdagavond training op de club is zo’n tocht, waarbij de voorrijder de route en het tempo aangeeft.

In grootte pelotonstochten rijden er voorrijders(motoren, fietsen), geluidswagen, en bezemwagen mee, evenals de EHBO.

Vrije tochten
Hier rijdt men individueel of in kleine groepjes een vooraf uitgezet parcours met daarbij nog voor iedere deelnemer een routekaart voor onderweg.
Meer info.

Voorwaarden voor deelname

Nieuwe deelnemers krijgen 2 lessen gratis om de inline-skate sport uit te kunnen proberen en kennis te kunnen maken met onze gezellige vereniging. Deelnemers kunnen daarna er voor kiezen om lid te worden van de AIJV. Aanmelden kan via de aanmeld pagina. Niet-leden betalen vanaf de 3de les een vast bedrag  per dindagtraining.

Wilt u meer informatie of heeft een vragen over onze trainingen, klik dan hier voor het versturen van een e-mail.

© foto’s: Olaf Lemaire.

Comments are closed.