/* CSS Document */

Schaatsen

Algemeen

De Amersfoortse IJsvereniging biedt voor de leden verschillende locaties om te schaatsen:

  • De natuurijsbaan aan de Rubensstraat in ijsperioden
  • De kunstijsbaan in Utrecht

Op de kunstijsbaan in Utrecht wordt via de AIJV onder begeleiding geschaatst in drie verschillende trainings groepen:

  • jeugdschaatsen
  • wedstrijdschaatsen
  • toerschaatsen

Jeugdschaatsen

Voor de jongste jeugd biedt de Amersfoortse IJsvereniging het jeugdschaatsen. Hier leer je de belangrijkste beginselen van het schaatsen, vaak in de vorm van spelletjes of wedstrijdjes. Op deze manier zijn de trainingen leuk en leerzaam. Het jeugdschaatsen is bestemd voor de jeugd vanaf 6  tot en met 11 jaar . Als je voor 31 maart 7 jaar wordt, mag je op je zesde jaar al lid worden en meedoen.

Training
In de winter worden de trainingen gegeven op de ‘Vechtsebanen‘ in Utrecht. Dit is altijd op zaterdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur. De Amersfoortse IJsvereniging heeft meestal ruim 80-90 abonnementen ter beschikking voor deze groep kinderen. Er is echter veel belangstelling voor, dus wacht niet te lang met opgeven! Er zijn ongeveer zes groepen, ingedeeld naar niveau en leeftijd. Elke groep heeft een vaste trainer en een begeleider.

Als er natuurijs is vinden de trainingen uiteraard op onze eigen natuurijsbaan plaats. Voordat de ijsbaan in Utrecht in september open gaat, wordt er een aantal keer bij het clubgebouw aan de Rubensstraat een voorbereidende training gegeven. Deze zogenaamde buitentraining begint na de zomervakantie.

Elfstedentocht
Elk jaar organiseren alle ijsverenigingen samen een jeugdelfstedentocht. De kunstijsbaan wordt dan omgetoverd tot de Friese provincie met alle beroemde plaatsjes, bruggetjes en andere herkenningspunten van de tocht der tochten. Dit evenement trekt elk jaar duizenden kinderen.

Diploma
Het schaatsseizoen wordt afgesloten met het diploma schaatsen. De kinderen leggen hierbij meerdere snelheidsproeven af en ontvangen daarna uiteraard een diploma. Het diploma wordt uitgereikt in het clubgebouw in een feestelijke entourage.

Wedstrijdschaatsen

Licentiehouders
De licentiehouders bestaan uit de groep leden die wedstrijdgericht één of twee keer per week in Utrecht op de ‘Vechtsebanen‘  trainen. Er wordt altijd lesgegeven door een gediplomeerde trainer. In het bezit zijn van een licentie (wat verplicht is van af 13 jaar) betekend dat je wedstrijden mag schaatsen.

Naast de winter trainingen op het ijs worden er in de zomer ook trainingen gegeven. Ook dit gebeurt weer onder begeleiding van één of meerdere ervaren begeleiders.

Clubkampioenschappen
Een keer per jaar organiseert de AIJV clubkampioenschappen. Tijdens deze gezellige wedstrijden wordt er natuurlijk om de titel gestreden.  Gewoon meedoen is echter ook al leuk!

Toerschaatsen

Speciaal voor leden die niet heel fanatiek willen trainen, maar wel hun rondjes willen rijden is er de toergroep. Deze groep (voor leden vanaf ongeveer 17 jaar) besteedt aandacht aan techniek en vaardigheden die bij het rijden van tochten op natuurijs van pas komen. Deze training vindt plaats op de ‘Vechtsebanen‘ in Utrecht op woensdag avond, vrijdag in de namiddag, en zaterdag morgen.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com