/* CSS Document */

Inline skaten informatie

Gedurende de zomer maanden biedt de AIJV een volledig inline-skate programma voor de jeugd. We hebben 3 trainingsgroepen.

  • Skateklas: voor kinderen vanaf ca. 6 t/m 12 jaar, vergelijkbaar met jeugdschaatsen op zaterdag middag.
  • Trainings groep: voor pupillen en junioren die in de winter meedoen met de licentiegroep langebaanschaatsen en hiervoor in vorm willen blijven, maar geen ambitie hebben om (op regelmatige basis) met een inline-skate competitie mee te doen, hooguit af en toe een wedstrijd.
  • Wedstrijdgroep: voor wedstrijdrijders in het bezit van een KNSB wedstrijd licentie die op landelijk of regionaal niveau met de (volledige) competitie meedoen.

Skateklas
In de lessen van de skateklas ligt de nadruk op het op een speelse wijze aanleren van techniek en de beginselen van het skaten. De skateklas is vooral bestemd voor jeugdschaatsers en jonge pupillen en zowel voor kinderen die wedstrijden willen rijden als kinderen die alleen maar willen leren skaten. Deze lessen starten vanaf maandag april en lopen door tot en met september. Tijdens de zomervakantie worden er geen lessen gegeven. De lessen zijn van 18:15 tot 19:15 en worden gegeven door ervaren instructeurs die in de winter ook schaatsles geven op de zaterdag middag. De trainingslocatie is de combibaan aan de Rubenslaan in Amersfoort. Deelname is op eigen risico, voor de skateklas zijn helm, pols- en kniebeschermers verplicht.
DSC09052

Trainings groep
Sinds 2013 is er de jeugd trainingsgroep, voor jeugd vanaf 12 jaar die in de winter meedoen met de licentiegroep langebaanschaatsen en hiervoor in vorm willen blijven, maar geen ambitie hebben om (op regelmatige basis) met een inline-skate competitie mee te doen, hooguit af en toe een wedstrijd. Deze groep traint op vrijdag van 19:00 tot 20:30 op de combibaan. Gedurende het seizoen zal deze groep regelmatig meedoen aan skate toertochten zoals onder ander de Klavertje Vier Skating in Achterveld. Deelname is op eigen risico, het dragen van een helm is verplicht, pols- en kniebeschermers worden aangeraden.

DSC09946

Wedstrijdgroep
Voor de jeugd met een KNSB skate licentie is er de wedstrijdgroep. In de trainingen van de wedstrijdgroep wordt er naast technische vaardigheden de nadruk gelegd op wedstrijd gerichte trainingen. Deze trainingen zijn vooral wedstrijd gericht. De trainingen van de wedstrijdgroep worden op woensdag en vrijdag van 19:00 tot 20:30 gegeven op de combibaan. Bij slecht weer gaan de trainingen door, we zullen dan een looptraining doen rondom de baan. Deelname is op eigen risico, het dragen van een helm is verplicht, pols- en kniebeschermers worden aangeraden.

DSC09953

Wedstrijden
Samen met 9 andere verenigingen uit de regio Midden Nederland organiseert AIJV de Mijnten Inline Cup. Dit is een regionale inline-skate competitie voor jeugd (van 7 t/m 18) en volwassenen. Mijnten Inline Cup heeft een eigen site waarop alle informatie te vinden is. Uiteraard zien wij graag veel AIJV-ers aan de start van deze wedstrijden. Het is niet verplicht om aan alle wedstrijden mee te doen, je kunt ook eens een keer proberen of je het leuk vindt.

Vragen
Als je nog vragen hebt, kun je voor de skate-klas (tot 12 jaar) contact opnemen met Nettie Vinke. Voor meer informatie over het lidmaatschap klik hier.

Comments are closed.