/* CSS Document */

Langebaan schaatsen informatie

Hier vind je alle informatie die van belang is bij het langebaan schaatsen in Utrecht.

Aanmelding wedstrijden

De wedstrijdcoordinator verzorgt de wedstrijdaanmeldingen voor de AIJV bij de baancommissie in Utrecht. Op http://www.bcutrecht.nl/ is het meest actuele wedstrijdrooster te vinden. Hier  kun je zien wie door wedstrijdcoordinator al is ingedeeld voor een wedstrijd.
Indien je een wedstrijd wilt rijden, kan je je via e-mail aanmelden bij de wedstrijdcoordinator. Let hierbij zelf op of je wel voldoet aan de limieten voor een bepaalde afstand. Indien je nog niet voldoet aan de limiet, dan kan je je uiteraard niet opgeven voor die afstand. De limieten kun je terugvinden op http://www.bcutrecht.nl/ (Om een 700 m te rijden moet je op de 500m 1:00,00 rijden. Om een 1000m te rijden moet je op de 500m een 57,00 rijden).
Het aanmelden voor een wedstrijd kan tot circa één maand vooruit. De pupillen t/m junioren A ontvangen elke maand een mail, waarin gemeld wordt, dat er weer ingeschreven kan worden voor een komende periode. Je kunt je dan tot 5 dagen voor de wedstrijddag opgeven bij wedstrijdcoordinator (email adres wedstrijdcoordinator@aijv.nl). Het is het makkelijkst om je zo snel mogelijk na ontvangst van de mail op te geven. Vermeld in je mail voor de opgave altijd: Naam, dame/heer, UT nummer, categorie, de wedstrijddag en de afstanden die je wilt rijden. Nieuwe leden kunnen hun UT nummer vinden op hun abonnement of opzoeken op www.knsb.nl/actief/disciplines/langebaan/sara. Daar vind je ook je categorie-indeling.
Indien er onverhoopt te weinig plekken beschikbaar zijn voor de AIJV, wordt er zoveel mogelijk een beroep gedaan op de reserveplekken bij de baan. De verdeling van de beschikbare plekken wordt door de wedstrijdcoordinator gedaan, zo nodig in overleg met de trainers. Hierbij wordt als regel gehanteerd, dat pupillen t/m neo senioren tenminste één keer aan de beurt moet komen voor een wedstrijd. De wedstrijden op de dinsdagmiddagen worden zoveel mogelijk toegekend aan pupillen. Indien een senior een keer een wedstrijd wil rijden, moet er plaats gemaakt worden op de zaterdagavond of op de zondag.
Indien een schaatsschool-rijder met licentie zich aanmeld (in overleg met de trainer) voor een wedstrijd, wordt deze plek uiteraard gegund, tenzij er te weinig startplaatsen zijn. Tot 14 dagen voor aanvang wedstrijd gaan de licentierijders van de wedstrijd-uren voor. Daarna wordt de plaats gereserveerd voor de schaatsschool-rijder met licentie die zich aangemeld heeft.
De aanmeldingen worden door de wedstrijdcoordinator verzameld en hier gepubliceerd. Je kan dan zelf controleren of je opgaaf juist (wedstrijddatum, te rijden afstanden) verwerkt is. Dit overzicht wordt op de baan in Utrecht ingeleverd, waarna door bc Utrecht de startplaatsen worden toegekend.
Ongeveer 2 à 3 dagen voorafgaand aan de wedstrijd kan je controleren of de aanmelding inderdaad is verwerkt in de startlijsten bij de BaanCommissie Utrecht (www.bcutrecht.nl/langebaan/uitslagnu.htm)

Verhindering

Heb je je opgegeven voor een wedstrijd en ben je toch verhinderd? Dan moet je je TEN ALLEN TIJDE zo vroeg mogelijk afmelden bij de wedstrijdcoordinator. Controleer zelf altijd, of je toch niet op de startlijst bent vermeld. Zo ja, dan dien je zelf zorg te dragen voor afmelding in Utrecht, zie www.bcutrecht.nl, langebaan, uitslagen voor de procedure.
Als men niet via de wedstrijdcoordinator kan afmelden voor een wedstrijd kan dat tot een uur vóór de wedstrijd naar het email adres afmeldenbcu@hotmail.nl
Indien je niet tijdig afmeldt, dan wordt je door de wedstrijdleiding van Baan Commissie Utrecht geschorst. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Begeleiding

Voor de junioren B, C en pupillen trachten wij zoveel mogelijk begeleiding te regelen, maar wij zullen, vanwege een tekort aan vaste begeleiders, soms ook een beroep op de ouders moeten doen. Het is noodzakelijk dat de schaatsers/sters altijd van tevoren contact opnemen met de betreffende begeleider, voor het maken van duidelijke afspraken m.b.t. tijdstip van vertrek, het vervoer en eventueel verzamelpunt. De veteranen, senioren, neo-senioren en junioren A rijden wedstrijden zonder begeleiding (self support). Het wedstrijdrooster is steeds op te vragen via bcutrecht.nl.

Wedstrijdarmbanden

Iedere rijd(st)er die aan de start van een wedstrijd verschijnt, dient een wedstrijdbandje om zijn rechter bovenarm te dragen. Omdat er vaak in kwartetten gereden wordt, heb je 2 armbanden nodig: 1 in de kleuren ROOD/WIT (eerste kwartet) en 1 in de kleuren GEEL/GROEN of GEEL/BLAUW (tweede kwartet). Als je in de binnenbaan start doe je het witte of gele armbandje om, als je in de buitenbaan start doe je het rode, blauwe of groene armbandje om. Als “ezelsbruggetje” kun je het volgende
gebruiken: L I C H T E KLEUR = B I N N E N. Als je geen wedstrijdbandje draagt wordt je tijd niet genoteerd en kom je dus ook niet voor op de uitslagenlijsten. Wedstrijdbandjes zijn bij de schaatshop te koop.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com