Zilver voor AIJV en Janna Bolsius op de NK jeugdmarathon in Tilburg

NK jeugdkampioenschappen

Zaterdag 17 februari 2018 vond in Tilburg de  KPN NK jeugdmarathon plaats. Vanuit de Amersfoortse IJsvereniging hadden zich drie leden gekwalificeerd. Max Douma junior A en lid van SkateUnited RTC-Midden, Stijn van de Bunt junior C lid van SkateUnited onder 17 en Janna Bolsius pupil A  lid van pupillenproject SkateUnited. Max Douma reed in een sterk deelnemersveld naar een 19e plek en Stijn van de Bunt eindigde op plek 33.

Janna wist zich in de prijzen te rijden. Na de halve finale te hebben gewonnen, startte ze in de finale in een veld van 24 deelnemers. Vrijwel de hele race verrichtte ze het kopwerk. Op de finishlijn moest ze haar meerdere erkennen in Patricia Koot uit Warmond. Janna was echter bijzonder blij met het zilver: “Ik had niet gedacht nog op het podium te eindigen” aldus de 13-jarige AIJV-pupil. “Om uit het gedrang te komen, rijd ik het liefst op kop. Daar kan ik het tempo flink opvoeren. Soms verlies je het dan in de eindsprint maar ik kon toch nog het zilver bemachtigen en daar ben ik heel blij mee!”.

Tijdens de clubkampioenschappen van AIJV wist Janna  in Utrecht op de Vechtsebanen ook twee baanrecords te verbreken op de 1000 en 1500 meter. Het schaatsseizoen duurt voor haar nog even voort. Eind maart zal zij voor Nederland uitkomen op het EK shorttrack in Letland.

Tekst en foto’s Marica Bakker

Bookmark the permalink.

Comments are closed.