ClubApp Beheer

Inleiding

Deze pagina bevat informatie voor de groeps beheerders en applicatie beheerders van de ClubApp.

Applicaties omgeving

Van belang is om iets van de applicatie omgeving te weten.

De AIJV neemt van AllUnited het boekhoudprogramma af. Onderdeel daarvan is ook de ledenadministratie. Dit noemen we AllUnited.
Daarnaast zijn er extra modules beschikbaar die je kan afnemen cq licenties voor kan kopen.
Sinds april 2022 nemen we ook de ClubApp module af.
De ClubApp is een App op de smartphone. Daarbij behoort een beheer applicatie, genaamd AppBeheer.

Groepen

Binnen groepen kan er informatie uitgewisseld worden tussen de leden, die zichtbaar zijn op de tijdlijn. Tevens kunnen evenementen (zoals trainingen) toegekend worden aan deze groepen, en daar kunnen de deelnemers optioneel op inschrijven.
Er zijn vier soorten groepen.

  1. AllUnited groepen via Functies. Voorbeelden hiervan zijn: Ijsmeesters, Bestuur, etc. Deze wordt beheerd in AllUnited BackOffice (AUB) door de ledenadministratie. Deze info worden iedere nacht geimporteerd in de ClubApp.
  2. AllUnited groepen via Teams/Activiteiten. Dit zijn de schaatsteams zoals U25, U06, U11 etc maar ook de skate groepen (jeugd, wedstrijd en toer). Deze wordt beheerd in AllUnited BackOffice door de abonnementadministratie en zijn nodig voor de verrekening van de abonnementen, en deze info wordt ook gedeeld met de BVU en de Vechtsebanen. Sinds sep 2022 worden deze teams via de Selectie Wizard van AUB  ook gesynchroniseerd met de ClubApp. Met de selektie wizard worden de UW en UT teams samengevoegd tot een groep van rijders die op hetzelfde uur schatsen, en dat wordt gesynched naar de CluApp. Dus de UT01 en UW01 wordt samengevoegd naar de U01 groep in de ClubApp. Met de selektie wizard kunnen ook andere groepen gecomponeerd worden zoals de wedstrijdrijders en marathonrijders.
  3. Interactieve groepen. Voorbeelden hiervan zijn: Toerskaten Dinsdag groepen, Fietsgroepen, etc. Een interactieve groep heeft een of meer groepbeheerders, die hun groep kan samenstellen en zo’n groep kan openbaar zijn of besloten. Bij een openbare groep kan iedereen lid worden, en bij een besloten groep krijg je een uitnodiging van de groepsbeheerder. Aanmaken vanuit de ClubApp: Voor het aanmaken ga je naar het menu Mijn Groepen, en klik dan rechts boven op de +. Als een lid wordt toegevoegd aan de groep, krijgt deze een uitnodiging om lid te worden van de groep. Autorisatie is nodig om een groep aan te kunnen maken. Dat betekent dat je in de groep AUT_Groepen moet zitten. Aanmaken vanuit AppBeheer: Voor het aanmaken ga je naar het menu Groepen , en klik dan rechts boven op de Groep toevoegen. Iedere groep heeft een of meer groepbeheerders, die hun groep kan samenstellen. Als een lid wordt toegevoegd zit deze gelijk in de groep en wordt er geen uitnodiging gestuurd. Autorisatie voor Applicatie Beheer is nodig voor deze mogelijkheid.
  4. Autorisatie groepen. Zoals AUT_Ledenlijst, AUT_Groepen. Leden hiervan mogen Ledenlijst bekijken en Groepen aanmaken. Deze groepen worden samengesteld door de Applicatie beheerder.

Kalender/Evenementen

Ik de kalender van de ClubApp zijn de evenementen zichtbaar. Dit kunnen ook de trainingen zijn.
Voor een evenement is het mogelijk om je aan te melden.

Het aanmaken van evenementen kan echter (nog) niet plaatsvinden via de ClubApp. Dit kan alleen via AppBeheer (zie hieronder).
Vanuit AppBeheer kan je via menu Agenda een evenement aanmaken.
Hiervoor dien je AppBeheer te zijn

AppBeheer

Toegang:
URL: https://pr01.allunited.nl/appbeheer/
Inloggen met je email account, bekend in AllUnited.

Je kan dit alleen gebruiken als je geautoriseerd bent voor AppBeheer.
Autorisatie voor AppBeheer vindt plaats via AppBeheer/Ledenlijst/Leden/<lid>/Rechten/App Beheerder.