/* CSS Document */

Natuurijsbaan

Openingstijden van de natuurijsbaan worden, indien er goed ijs ligt, per dag gecommuniceerd op de website www.aijv.nl. Zolang er geen ‘de ijsbaan is open’ op de website staat vermeld is de ijsbaan niet open. 

Sproei-ijsbaan
Omdat de winters steeds zachter lijken te worden, heeft de Amersfoortse IJsvereniging in 2018 besloten om de combibaan te gaan besproeien zodat er sneller een ijsvloer gerealiseerd kan worden. Dit is dan een dunnere ijsvloer, die gevoeliger is voor de warmte van de zon maar meer kans geeft op opening van de natuurijsbaan.

Donateurs
Mensen die nog geen donateur zijn en die een beperkte openstelling beslist niet willen missen, kunnen zich als donateur aanmelden. Het donateurschap geldt voor het gehele gezin. De kosten van het donateurschap staan op de tarieven pagina.
Met ingang van december 2016 wordt de donateurs kaart niet meer verstuurd per post om kosten te besparen.

Clubgebouw
AIJV biedt u bij ijs de mogelijkheid om de schaatsen onder te doen en om te kleden in het clubgebouw. Ingang aan de Rubensstraat 70. Hier is ook de koek en zopie waar koffie, thee, erwtensoep etc. verkrijgbaar zijn. Daarnaast kunt u hier ook uw schaatsen professioneel laten slijpen. Alle schaatsen (kunstschaatsen, hockeyschaatsen, noren, houtjes, etc.) kunnen geslepen worden behalve shorttrack-schaatsen.

Vanaf 1928 tot 2011
Anno 2011 is er al meer dan achthonderd dagen geschaatst op de baan van de Amersfoortse IJs Vereniging, volgens de ijsdagen statistiek. Gemiddeld negen dagen per jaar sinds de AIJV in 1919 het terrein huurde en er een pomp installeerde om het onder water te zetten. In die negentig jaar waren er zestig winters waarin de baan werd geopend. Dertig waarin de baan langer dan tien dagen open bleef, twaalf met meer dan twintig schaatsdagen, vijf met meer dan dertig dagen. De strengste winters beleefden we in 1962/1963 en 1946/1947 met zestig dagen, in 1939/1940 met meer dan vijftig dagen en in 1928/1929 (toen de baan nog bij de Bisschopseweg begon en gedeeltelijk onder het terrein lag waarop later de Rubensstraat werd gebouwd) met meer dan veertig dagen.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com