Jeugdschaatsen

AIJV biedt jeugdschaatsen aan voor de jeugd van 7 tot en met 11 jaar. Kinderen leren op een speelse manier schaatsen, plezier in het sporten staat voorop. Als je voor 31 maart 7 jaar wordt, mag je op je zesde jaar al meedoen.
Jeugdleden schaatsen op noren met vaste schoen. Schaatsen kan je eventueel huren bij Mijnten in Achterveld.
De trainingen op de Vechtsebanen in Utrecht zijn van oktober tot maart op zaterdagmiddag van 17:30 tot 18:30 uur. We geven les in verschillende groepen die ingedeeld zijn naar niveau en leeftijd. Elke groep heeft een vaste trainer en hulptrainer. De hulptrainer is vaak een rijder van onze jeugdwedstrijdgroep. Deze jeugdrijders kunnen niet alleen goed schaatsen, maar staan ook qua leeftijd dicht bij de kinderen.

Het verloop van het schaatsseizoen
In oktober start het schaatsen en we schaatsen door to medio maart. In februari wordt op de Vechtsebanen de jeugdelfstedentocht gereden. De baan wordt dan omgetoverd tot de Friese provincie met alle beroemde plaatsjes, bruggetjes, kluunplekken en andere herkenningspunten van de Tocht der Tochten. Dit evenement trekt elk jaar honderden kinderen.
Bij de jaarlijkse clubkampioenschapen en de Ijscup wedstrijden kan de oudere jeugd ervaring opdoen in een echte schaatswedstrijd en je Persoonlijke Records verbeteren. Ook organiseren we elk jaar een uitje waarbij we iets leuks gaan doen zoals schaatsen op een andere ijsbaan.
We sluiten het schaatsseizoen elk jaar af met diplomaschaatsen, waarbij je kan laten zien hoe je je techniek en snelheid hebt verbeterd. De diploma-uitreiking in het clubhuis is altijd weer een feestelijke afsluiting van het schaatsseizoen.

Wil je meer weten over het jeugdschaatsen bij AIJV? Stuur dan een e-mail naar jeugdschaatsen@aijv.nl. Maar je kan je natuurlijk ook gelijk aanmelden voor een lidmaatschap of een gratis proefles.