AIJV in de pers

De geopende natuurijsbaan heeft veel aandacht gekregen in de media. Hierbij een bloemlezing:

 • Hele nacht in de weer voor laagje ijs van 2 centimeter.
  AD artikel woensdag 10 maart. Lezen?
 • ‘Maar dit jaar slaan de ijsmeesters van de Amersfoortse ijsvereniging AIJV keihard terug. Terwijl de omliggende gemeenten alleen nog maar konden dromen van schaatsen, lag hier dinsdag al een ijsvloer! Ik zag een kaartje met maar een stuk of acht plekken waar je in Nederland kon schaatsen, en één daarvan was Amersfoort.’
  AD column van Jeroen Stomphorst, zaterdag 13 Januari. Lezen?
 • Met deze winterse weersomstandigheden is de @KNSB in zijn nopjes met jonge vrijwillige ijsmeesters die zich aanmelden. “We zien heel veel vrijwilligers opeens opstaan. Iedereen wil zijn steentje bijdragen”, zegt Jurre Trouw van de KNSB.
  WNLVandaag, met Sem, Ella, Silke en Tinne. Kijken op YouTube?
 • De Amersfoortse IJsvereniging (AIJV) meldt op haar site dat er vandaag geschaatst kan worden op de natuurijsbaan. “Het is onze ijsmeesters vannacht gelukt om een mooie ijsvloer te maken. Daarop kunnen we in ieder geval vanmorgen goed schaatsen.” De baan gaat om 9:00 uur open.
  Gemeld door NOS/RTVUtrecht. Zien?
 • Op de ijsbaan van de Amersfoortse IJsvereniging schaatsten afgelopen drie dagen en avonden meer dan 5500 bezoekers. Voorzitter Joost van Dolderen kijkt tevreden terug op een onverwacht lange periode van schaatsen aan de Rubensstraat. “Woensdagmiddag zag het zwart van de mensen. Schaatsers uit de stad, provincie en Het Gooi wisten ons te vinden”.
  Reportages van nieuwsplein33.nl
 • Amersfoorters massaal het ijs op: ‘Daar word je gelukkig van’.
  Ook een reportage van nieuwsplein33.nl over de topdag van woensdag, een ware schaatsbeleving voor veel kinderen.