AIJV schaatst voor Skate4AIR op de Weissensee

Op vrijdag 28 januari heeft de AIJV voor Skate4AIR geschaatst. De Alternatieve Elfstedentocht was gecancelled waar Skate4AIR ook altijd aan mee doet. Als alternatief is er een Skate4Air D-day gekomen om geld op te halen en daar heeft de AIJV op ingehaakt.

Op eigen gelegenheid zijn de 20 AIJVers gestart s’morgens. Op het grote meer was een ronde van 7.4 km geveegd door Norbert Jank met prachtig ijs.

De eerste ronden verliepen voorspoedig maar de wind nam sterk toe tot windkracht 5 a 6. De stoelen waaiden over het ijs, en ijszeilers en kite schaatsers konden zich uitleven. Tegen wind in schaatsen was een gevecht, maar de AIJV trein denderde homogeen over het ijs, met Hans Beuker als locomotief. Twee honderd kilometer schaatsen in deze omstandigheden was niet te doen zonder de AEW faciliteiten. Hans heeft er nog 142 km uit weten te slepen.

De Skater4Air aktie is een groot succes geworden. Aan donaties is minstens 1840€ opgehaald en de 1104 gereden kilometers levert ook even zoveel euro’s op.