Clubkampioenschappen Langebaan 2023

Op zaterdag 11 februari, zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen weer georganiseerd op de vechtsebanen. Het was een ontzettend gezellige en sportieve wedstrijd.  De jongste jeugd mocht twee keer de 100m

rijden. De uiteindelijke winnaars bij de jeugd zijn Thijmen Geerse en Hannah Jacobs.

De AIJV’ers van de wedstrijdjeugd hebben de 100m en de 500m gereden. Na een spannende wedstrijd is bij de jongens Sem de Bie op de eerste plek geindigd en bij de meiden heeft Tinne Bolsius de eerste plek veroverd.

Tot slot waren de ‘volwassenen’ van de AIJV aan de beurt. Deze groep van 35 rijders hebben de 500m en de 1000m mogen rijden. Het was een ware strijd waar veel PR’s en ontzettend mooie tijden zijn gereden. Uiteindelijk heeft Pelle Bolsius de eerste plek bij de heren behaald, dit deed hij met een tijd op de 500m van 39:91 en op de 1000m een tijd van 1:18:54. Deze twee fantastische tijden brachten hem ruim op de eerste plaats in het klassement. Bij de dames is Silke Kabel clubkampioen geworden.

Ondanks het feit dat ze de twee afstanden alleen heeft moeten rijden zijn er mooie tijden gereden door haar. Op de 500m heeft Silke een tijd gereden van 49:59 en op de 1000m een tijd van 1:36:16.

Al met al was het wedereom een enorm leuk evenement met veel gezelligheid en aanmoediging. Namens de AIJV willen we alle vrijwilligers bedanken voor de hulp en organisatie.

De volledige uitslag staat op www.schaatsen.nl/uitslagen

Jan Bart heeft foto’s en filmpjes gemaakt, en deze staan hier en zijn beschikbaar tot 14 maart.

Ella