Lintje Adrie van Zanten

Ons bestuurslid Adrie van Zanten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag (26 april 2022) heeft hij het daarbij behorende lintje opgespeld gekregen, tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis.

De Gemeente heeft zijn jarenlange bijdrage aan AIJV als volgt verwoord:

De heer A. (Adrianus) T.J. van Zanten (75 jaar) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-
Nassau. Meneer Van Zanten is sinds 1998 een dragende kracht binnen de Amersfoortse
IJsvereniging.

Als vrijwilliger vervult hij een aantal essentiële rollen, zoals het beheer van het clubgebouw en het beheer van de combibaan. Daarnaast is hij eerste bestuurslid binnen AIJV met als speciale taak de ledenadministratie. Hij moderniseerde deze administratie en zette zich in voor de aanwas van nieuwe leden. Hij is aanspreekpunt voor de ijsmeesters, de EHBO-commissie en de senioren die op de rustige uren trainen. Vanaf 2005 beheert hij de ijsbaan en het clubhuis aan de Rubensstraat. Hij heeft de zorg voor het gebouw, inclusief de elektrische- en verwarmingsinstallatie. Hier horen ook bij de veegmachines voor de ijsbaan, de geluidsinstallatie, de pomp voor het onderwater zetten van het terrein en de lichtmasten. In 2019 is gekozen om niet langer de baan onder te laten lopen, maar door verneveling een ijslaag op te brengen.

De heer van Zanten ondersteunt bij evenementen op de baan, zoals een sportdag en de opening van het clubgebouw tijdens skate-lessen, en treedt op als gastheer tijdens de ijsdagen. In de periode 2013 tot 2017 vergezelde hij de toenmalige voorzitter naar de vergadering van het KNSB-gewest in Purmerend. Hij begeleidde de organisatie van de regionale ‘Dave van Dam’ inlineskate-wedstrijd en speelde tijdens de natuurijswedstrijden op de Rubenbaan voor de jeugd een belangrijke rol.

Van ijsmeester tot jurylid, van barman of om snel even medailles te halen: hij was er altijd.

We feliciteren Adrie van harte met deze onderscheiding en danken hem voor zijn jarenlange inzet voor AIJV.