Maaike Koelewijn en Seth Verbeek clubkampioen langebaan

Op zaterdag 9 maart was het eindelijk weer zo ver, het was tijd voor de AIJV clubkampioenschappen 2024. Vorig jaar waren Pelle Bolsius en Silke Kabel de clubkampioenen, door hun afwezigheid dit jaar boodt het nieuwe kanssen voor andere leden
om de eerste plek te veroveren.
Om 20:00 mochten de de jongste AIJV leden de clubkampieonschappen aftrappen, zij reden twee keer een 100m. Toen alle 11 jeugdleden hadden gereden, werd het podium bekend. Bij de jongens heeft Jorick Snoek de eerste plaats behaald, bij de meisjes was dat Lynn Wijnands.
Toen was het tijd voor de Pupillen en Jun. C, een groep van 27 rijders. Door hen werd een 500m en een 700m gereden. Bij de Jongens is, na twee hele mooie ritten, Gijs Ruiter op de eerste plek geeindigd. Bij de meisjes heeft Emma van Beek een nieuw clubrecord neergezet op de 700m, ze verbeterde het record met bijna 2 seconden. Met deze mooie tijd heeft ze een knappe eerste plek behaald.
Hierna waren de Jun. B-A/NEO/SENIOREN/MASTERS aan de beurt, deze groep mocht een 500m en een 1.000m rijden. Na heel wat spannende ritten, nieuwe PR’s en mooie tijden werd het duidelijk wie de AIJV clubkampioenen zijn geworden. Bij de Heren heeft Seth Verbeek de snelste tijden neergezet, en is dus clubkampioen Heren geworden. Bij de Dames heeft Maaike Koelewijn de titel “AIJV Clubkampioen 2024” behaald.
Tot slot werd er nog een afvalrace gereden, deze spannende race over 25 rondes was een waar succes. Na een spannende strijd en een steeds kleiner wordend peleton is Maaike Koelewijn als eerste over de streep gekomen.
Al met al was het een ontzettend leuke, gezellige en sportieve avond. Namens de AIJV willen we alle vrijwilligers bedanken voor het organiseren en helpen van de clubkampioenschappen.
Wil je de volledige uitslagen bekijken? klik hier.

Ella van der Sijde

Jan-Bart Laan heeft veel foto’s gemaakt. De 683 (ongeselecteerde) kan je hier vinden.