/* CSS Document */

Skatetraining

De AIJV organiseert het hele jaar door trainingen, voor zowel volwassenen als kinderen.

Voor volwassenen (d.w.z. vanaf 16 jaar) zijn er elke dinsdag trainingen en/of tochten voor skaters van elk niveau. Elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur kan je in het clubgebouw van de AIJV de skates komen aantrekken. Aanmelding vooraf is onnodig voor een les die uiterlijk om 19.30 uur van start gaat. Deze trainingen worden ook gegeven in de winter.  Is het dan al donker,  dan wordt een goede verlichting dringend geadviseerd. Daarnaast zijn  goede knie-, en elleboog bescherming gewenst. Valhelm en pols bescherming zijn verplicht.

De trainingen voor de dinsdag zijn in 5 groepen onderverdeeld, afhankelijk van de opkomst.

De beginnende skaters krijgen eerst vijf avonden een training, waarin de grondbeginselen van het inline-skaten worden bijgebracht, zoals stabiliteit, techniek en remmen.

De half-gevorderden skaters vertrekken om 19.30 uur met Kees van Burgsteden om diverse behendigheden te oefenen op o.a. parkeerplaatsen en viaducten, zoals remmen, scherpe bochten maken, overstappen, evenwichtsoefeningen, de “eekhoorn”, etc. Daarna volgt altijd een toertochtje van ongeveer 15 km. In de winter als het donker is is er geen training, maar kan er met de gevorderde skaters een -eventueel korter- rondje gereden worden.

Gevorderde skaters, die geen oefeningen meer doen, vertrekken rond 19.30 onder begeleiding van Olaf Lemaire voor een leuk en gezellig tocht van ca 25 km. Onderweg worden nog wel aanwijzigingen en adviezen gegeven om het skaten te kunnen verbeteren.

De snelle en ervaren skater die eigenlijk geen aanwijzingen, oefeningen en adviezen meer nodig hebben, vertrekken om 19.30 uur voor een toertocht om hun conditie op peil te houden. Deze groep skate in een hoog tempo, onder begeleiding van Bert Mulder, Jonathan Winters of een van de andere ervaren leden van de AIJV, een toertochtje van ca 35 tot 40 km.

Trainingen in het najaar en winter
Bovenstaande toertochten worden ook gereden in het najaar en de winter, de groepen en tochten worden dan aangepast aan het aantal en het niveau van de deelnemers. Het is dan al donker en goede verlichting wordt dan dringend geadviseerd, naast een valhelm en goede knie-, elleboog- en polsbescherming.
Verder wordt er als alternatief op dinsdag vanaf 5 oktober 2010 t/m 22 februari 2011 wekelijks ook conditietraining (niet op skates) in de sportzaal bij het clubgebouw aangeboden onder begeleiding van een AIJV trainer.

Voorwaarden

Nieuwe deelnemers krijgen 2 lessen gratis om de skeelersport uit te kunnen proberen en kennis te kunnen maken met onze gezellige vereniging. Deelnemers kunnen daarna ervoor kiezen om lid te worden van de AIJV. Het lidmaatschap kost €52 per jaar en de dinsdagavondtrainingen/toertochten zijn dan gratis. Niet-leden betalen vanaf de 3de les 5 euro per dindagtraining.

Wilt u meer informatie of heeft een vragen over onze trainingen, klik dan hier voor het versturen van een e-mail.

Trainingen kunnen worden afgelast als de straten natgeregend zijn of als er regenbuien dreigen. Bij twijfel kan iedereen dinsdagavond vanaf 19.00 eerst even telefoneren met het clubhuis op 033-4616850.

Let op: Deelname aan alle bovenstaande activiteiten is op eigen risico. Voor deelname aan de dinsdagavond trainingen / tochten is het dragen van een helm en polsbeschermers verplicht en wordt knie- en elleboogbeschermers dringend aanbevolen. Het niet dragen van deze beschermingsmiddelen kan leiden tot ernstig letsel.


© foto’s: Olaf Lemaire.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com